24.01.2010 ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης

mimis plessas 24-1-2010 004Συνθέτης

"ΜΟΥΣΙΚΗ Μιά Μοναδική Τέχνη Αλλιώτικη

απο τίς άλλες".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

  • Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης
  • Επιμελητήριο Πιερίας
  • Βιβλιοπωλείο "ΝΕΣΤΩΡ".

 

Μια ξεχωριστή βραδιά-μυσταγωγία έζησαν την Κυριακή το βράδυ οι ακροατές και φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης οι οποίοι είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν στην αρχή την ομιλία του διεθνούς καταξιωμένου συνθέτη ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης μας, του ΜΑΕΣΤΡΟΥ κ.Μίμμη Πλέσσα, ο οποίος αναφέρθηκε στην Μουσική ως μια τέχνη που ξεχωρίζει από όλες τις άλλες. Ο Κ.Πλέσσας αναφέρθηκε επίσης στην πορεία του στο εξωτερικό λέγοντας ότι σε ηλικία μόλις 25 χρονών διεύθυνε την κρατική ορχήστρα Νέας Υόρκης κ.α.π.

Όμως ο κόσμος αδημονούσε να ακούσει στο πιάνο τον κ. Πλέσσα ο οποίος αμέσως μετά ικανοποιώντας το αίτημα το ακροατηρίου κατευθύνθηκε Στην γνωστή «ασπρόμαυρη ερωμένη του με τα 88 πλήκτρα» και έπαιξε επιλεγμένα κομμάτια από την μουσική του διαδρομή τα τελευταία 60 χρόνια, ενώ το ακροατήριο σιγοτραγουδούσε αναπολώντας τα χρόνια που περισσότεροι ζήσανε, ερωτευτήκανε και μεγαλώσανε μαζί τους.

Στην συνέχεια επακολούθησε διάλογος με το κοινό πράγμα που και ο ίδιος ο συνθέτης ζήτησε και το χάρηκε ερχόμενος σε άμεση επαφή με το κοινό.

 

ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης

ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης

ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης

ΠΛΕΣΣΑΣ Μίμης