18-1-2021 Άδωνις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ - Λ.ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑΣ - Κλ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ - Σπ. ΠΛΑΚΟΥΔΑΣ

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά της για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη Δευτέρα 18-1-2021 διαδικτυακώς 5 ομιλητές, 2 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και 3 από την Αθήνα οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα: «Προετοιμάζοντας το 1821». Συγκεκριμένα: Τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο, τον Αρχιπλοίαρχο ε.α. κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, τον Πλοίαρχο ε.α. & Επίκουρο Καθ. κ. Κλεάνθη Κυριακίδη και τον Επίκουρο καθηγητή κ. Σπ. Πλακούδα.Θέμα: "Προετοιμάζοντας το 1821".

.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της εκδήλωσης εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=JpvYyRbqz-M&feature=youtu.be

.

.

                                 «Προετοιμάζοντας το 1821»

 

Άδωνις Γεωργιάδης    Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 • Δεν θα μπορούσε να είχε γίνει η Επανάσταση του 1821 χωρίς την Εκκλησία! Η Εκκλησία πρωτοστάτησε σε όλους τους Αγώνες του Γένους!
 • Το 1821 είναι ένα θαύμα της Ιστορίας. Η Επανάσταση ήταν Εθνική και Θρησκευτική.
 • Ο Ελληνισμός δεν χάθηκε μέσα στον χρόνο αλλά μετουσιώθηκε μέσω του Χριστιανισμού.
 • Ανάγκη διατήρησης της πίστης και της προσήλωσης στις εθνικές μας αξίες.

Λεωνίδας Τσιαντούλας Αρχιπλοίαρχος ε.α. και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας

 • Η Ναυτική παράμετρος στην προετοιμασία της επαναστάσεως του 1821. 
 • Οι Έλληνες μπουρλοτιέρηδες του ’21 γαλουχήθηκαν στην διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων (1803-1815). 
 • «Μέγα τὸ τῆς θαλάσσης κράτος» (Περικλής)- Κοινός παράγοντας της αποτυχίας των πολλών προγενέστερων ελληνικών εξεγέρσεων η απουσία θαλάσσιας υποστήριξης.

Κλεάνθης Κυριακίδης Πλοίαρχος ε.α. και Επίκουρος Καθηγητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Διευθυντής του Προπτυχιακού Προγράμματος Διεθνούς Ασφαλείας και Στρατηγικών Σπουδών.

 • Μύθος η ειρηνική συνύπαρξη των Ελλήνων με του Οθωμανούς.
 • Το ’21 επαναστάτησε όλη η Ελλάδα.
 • Η Ορθοδοξία ήταν σύμμαχος και όχι εχθρός της επανάστασης.
 • Οι μεγάλες δυνάμεις δεν ήταν ποτές σύμμαχοι μας.

 Ο Άγγελος Συρίγος είναι Υφυπουργός Παιδείας κ. Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

 • Η Επανάσταση του 1821 ήταν αποκλειστικά δική μας Επανάσταση χρηματοδοτήθηκε από δικούς μας Εθνικούς και προσωπικούς πόρους.
 • Αποτελεί Ιστορικό φαινόμενο πώς ένα Έθνος υπόδουλο για 400 χρόνια κατόρθωσε να οργανωθεί και να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους την Επανάσταση του 1821!

Σπυρίδωνας Πλακούδας Επίκουρος καθηγητής στο Rabdah Academy και πρώην Αντιπρόεδρος του ΚΕΔΙΣΑ, Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο Rabdan Academy και πρώην Αντιπρόεδρος του ΚΕΔΙΣΑ.

 • Στην Κρήτη, οι Τουρκοκρητικοί διέπρατταν ατιμώρητοι ούκ ολίγες βιαιοπραγίες εις βάρος των Χριστιανών συμπατριωτών τους με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό των Μουσουλμάνων στο νησί στο 40%. λόγω των βίαιων εξισλαμισμών!

11-1-2021 Κωνσταντίνος ΧΟΛΕΒΑΣ - Δημήτριος ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Εθνική μας παλιγγενεσία η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης πραγματοποίησε την Δευτέρα 11-1-2021 διαδυακτική ομιλία- εκδήλωση με θέμα «Ψηλαφώντας το 1821 - Αφιέρωμα στον π. Γ. Μεταλληνό» με ομιλητές τον κ. Δημήτρη Μεταλληνό Δρ. Ιστορίας και Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα πολιτικό Επιστήμονα και συγγραφέα. Οι διακεκριμένοι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα και αναφέρθηκαν διεξοδικά στο έργο του μακαριστού πατρός Γεωργίου Μεταλληνού.Δημήτρης ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ Δρ. Ιστορίας, Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου, Κ. Κέρκυρας

Κωνσταντίνος ΧΟΛΕΒΑΣ   Πολιτικός Επιστήμων , Συγγραφέας

Θέμα: «Ψηλαφώντας το 1821 - Αφιέρωμα στον π. Γ. Μεταλληνό»

.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=xSOYH98b_lo

.

Κωνσταντίνος ΧΟΛΕΒΑΣ

 • Υπήρξαν τουλάχιστον 60 μεμαρτυρημένες εξεγέρσεις από την Άλωση και μετά, των υπόδουλων Ορθοδόξων λαών ώστε να δημιουργηθεί μια Πανορθόδοξη Ενότητα ώστε να ανασυσταθεί το κράτος της Ρωμανίας, δηλαδή της Νέας Ρώμης, το Βυζαντινό!
 • Ο π. Γέωργιος καθιέρωσε τον όρο Νεοελληνικός Διαφωτισμός ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με τον Δυτικό Διαφωτισμό.
 • Σημαντική η συμβολή του βιβλίου του π. Γεωργίου Μεταλληνού με τον τίτλο «ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ» στην τεκμηρίωση ότι η Ορθοδοξία ήταν η δύναμη που κράτησε όρθιο τον Ελληνισμό στα μαύρα χρόνια της δουλείας.
 • Η Φιλική Εταιρεία είχε το σχέδιο "Τρίαινα". α)Στρατιωτικό κτύπημα του Αλ. Υψηλάντη στην Μολδοβλαχία με την ελπίδα να ξεσηκώσει τους Σέρβους και τους Ρουμάνους. β) Οι Έλληνες ναυτικοί καίνε τον στόλου του Σουλτάνου στην Κωνσταντινούπολη και γ) Ξεσηκώνεται η Πελοπόνησσος την 25η Μαρτίου.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Εθνική μας παλιγγενεσία η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης πραγματοποίησε την Δευτέρα 11-1-2021 διαδυακτική ομιλία- εκδήλωση με θέμα «Ψηλαφώντας το 1821 - Αφιέρωμα στον π. Γ. Μεταλληνό» με ομιλητές τον κ. Δημήτρη Μεταλληνό Δρ. Ιστορίας και Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα πολιτικό Επιστήμονα και συγγραφέα. Οι διακεκριμένοι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα και αναφέρθηκαν διεξοδικά στο έργο του μακαριστού πατρός Γεωργίου Μεταλληνού.

Δημήτρης ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

 • Η Πόλις, η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, έπεσε...δεν την παραδώσαμε. Γιαυτό σήμερα μας σέβονται οι Τούρκοι ώς Ρωμηούς ή ώς Γιουνάν (Ίωνες).
 • Ο Ελληνισμός δεν θα πάψει ποτέ να φυλάει Θερμοπύλες!
 • Πυρήνας της συλλογιστικής του π. Γεωργίου είναι η συνέχεια του ελληνισμού μέσα από την Εκκλησία. Τίποτα περισσότερο δεν χρειάζεται το Έθνος μας απο το Ελληνορθόδοξο φρόνημα του!

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Εθνική μας παλιγγενεσία η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης πραγματοποίησε την Δευτέρα 11-1-2021 διαδυακτική ομιλία- εκδήλωση με θέμα «Ψηλαφώντας το 1821 - Αφιέρωμα στον π. Γ. Μεταλληνό» με ομιλητές τον...

7-12-2020 Κωνσταντίνος ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ - Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ

Οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Άγγελος Συρίγος συμμετείχαν στο αφιέρωμα της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης (λόγω Covid-19) είναι το: "Το 1821 μέσα από τις πηγές του" Ο κ. Συρίγος βαθύς γνώστης των Ελληνοτουρκικών θεμάτων και συγγραφέας του βαρυσήμαντου τόμου "Ελληνοτουρκικές σχέσεις" (Εκδόσεις Πατάκη) απο την μία και απο την άλλη ο κ. Γκιουλέκας συγγραφέας του βιβλίου "Το 1821 μέσα από τις πηγές του" παρουσίασαν στο διαδικτυακό κοινό της Σχολής Γονέων κείμενα απο περιγραφές και κείμενα της Προεπαναστατικής, Επαναστατικής και μεταεπαναστατικής Ελλάδος. Διαβάζοντας τα κείμενα του 1821 που γράψανε οι εκδότες των εφημερίδων της εποχής αλλά και οι ίδιοι οι αγωνιστές, μόνο τότε συνειδητοποιούμε τι πραγματικά έγινε.Δικηγόρος, Δημοσιογράφος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

Αν. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου - Βουλευτής Α' Αθηνών

Θέμα: "Το 1821 μέσα απο τις πηγές του".

.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/rzRb2SI8r60

.

 • Το νόημα του 1821 είναι μόνο μία λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
 • Η Τουρκία θεωρεί την Ελλάδα υπέυθυνη για το "ξήλωμα του πουλόβερ" για την απαρχή της κατάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
 • Μια φούχτα υπόδουλων ανθρώπων χωρίς όπλα, χωρίς πυρίτιδα, χωρίς λεπτά, τα έβαλαν με μία απο τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου και την εκλόνισαν και ηγωνίστησαν επί 7 χρόνια και στο τέλος παρέδωσαν στα παιδιά τους αυτήν την γωνία!

 

Οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Άγγελος Συρίγος συμμετείχαν στο αφιέρωμα της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης (λόγω Covid-19) είναι το: "Το 1821 μέσα από τις πηγές του" Ο κ. Συρίγος βαθύς γνώστης των Ελληνοτουρκικών θεμάτων και συγγραφέας του βαρυσήμαντου τόμου "Ελληνοτουρκικές σχέσεις" (Εκδόσεις Πατάκη) απο την μία και απο την άλλη ο κ. Γκιουλέκας συγγραφέας του βιβλίου "Το 1821 μέσα από τις πηγές του" παρουσίασαν στο διαδικτυακό κοινό της Σχολής Γονέων κείμενα απο περιγραφές και κείμενα της Προεπαναστατικής, Επαναστατικής και μεταεπαναστατικής Ελλάδος. Διαβάζοντας τα κείμενα του 1821 που γράψανε οι εκδότες των εφημερίδων της εποχής αλλά και οι ίδιοι οι αγωνιστές, μόνο τότε συνειδητοποιούμε τι πραγματικά έγινε.

Οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Άγγελος Συρίγος συμμετείχαν στο αφιέρωμα της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης (λόγω Covid-19) είναι το: "Το 1821 μέσα από τις πηγές του" Ο κ. Συρίγος βαθύς γνώστης των Ελληνοτουρκικών θεμάτων και συγγραφέας του βαρυσήμαντου τόμου "Ελληνοτουρκικές σχέσεις" (Εκδόσεις Πατάκη) απο την μία και απο την άλλη ο κ. Γκιουλέκας συγγραφέας του βιβλίου "Το 1821 μέσα από τις πηγές του" παρουσίασαν στο διαδικτυακό κοινό της Σχολής Γονέων κείμενα απο περιγραφές και κείμενα της Προεπαναστατικής, Επαναστατικής και μεταεπαναστατικής Ελλάδος. Διαβάζοντας τα κείμενα του 1821 που γράψανε οι εκδότες των εφημερίδων της εποχής αλλά και οι ίδιοι οι αγωνιστές, μόνο τότε συνειδητοποιούμε τι πραγματικά έγινε.

 

30-11-2020 Ναταλία ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η κ. Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια της Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Lomonosov στην Μόσχα παρουσίασει το θέμα «Η Προσφορά της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821» την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Με την εκδήλωση αυτή η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ξεκινάει το αφιέρωμα 10 εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Σημαντικοί ομιλητές, Πανεπιστημιακοί, Ιεράρχες, Πολιτικοί, Ιατροί κ.α.π. από Αμερική, Ρωσία, Ελλάδα και το Άγιον Όρος θα «φωτίσουν» με την έρευνα τους και τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν το Εθνικό Έπος της απελευθέρωσης της πατρίδος μας από τον Οθωμανικό ζυγό.Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Lomonosov Μόσχας.

Θέμα: "Η Προσφορά της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

.

.Δείτε την εκδήλωση εδώ: https://youtu.be/pKYJ763ThWU

.

      Η κ. Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια της Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Lomonosov στην Μόσχα παρουσίασε το θέμα «Η Προσφορά της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821» την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Στην συνέχεια η Ρωσίδα ιατρός κ. Αλεξάνδρα Σούτοβα απήγγειλε απόσπασμα ποιήματος του φιλλέληνα Ρώσου Αξιωματικού Θεοδώρου Γκλίντα, ενώ παρουσιάστηκε  βίντεο απο την χορωδία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Μόσχας τα οποία τραγούδησαν τον Ύμνο είς την Ελευθερία του Διονύσιου Σολωμού. Με την εκδήλωση αυτή η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ξεκίνησε το αφιέρωμα 10 εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Σημαντικοί ομιλητές, Πανεπιστημιακοί, Ιεράρχες, Πολιτικοί, Ιατροί κ.α.π. από Αμερική, Ρωσία, Ελλάδα και το Άγιον Όρος θα «φωτίσουν» με την έρευνα τους και τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν το Εθνικό Έπος της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τον Οθωμανικό ζυγό.

.

Η κ. Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια της Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Lomonosov στην Μόσχα παρουσίασει το θέμα «Η Προσφορά της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821» την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Με την εκδήλωση αυτή η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ξεκινάει το αφιέρωμα 10 εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Σημαντικοί ομιλητές, Πανεπιστημιακοί, Ιεράρχες, Πολιτικοί, Ιατροί κ.α.π. από Αμερική, Ρωσία, Ελλάδα και το Άγιον Όρος θα «φωτίσουν» με την έρευνα τους και τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν το Εθνικό Έπος της απελευθέρωσης της πατρίδος μας από τον Οθωμανικό ζυγό.

 • Οι Ρώσοι με πρώτον τον πρίγκηπα Βλαδίμηρο τον 10 αιώνα (988) «άνοιξαν» την καρδιά τους και την ψυχή τους στο Βυζάντιο. Η Ρωσία ολόκληρη τότε, μπορούμε να πούμε έγινε πεδίο επιρροής του Ελληνικού πνεύματος.
 • Οι Ρώσοι Φιλέλληνες αγκάλιασαν τον Ελληνισμό και μέσα και έξω από την Ρωσία και προσέφεραν πάρα πολλά για τον σκοπό της Ελληνικής Επανάστασης.
 • Οι Ρώσσοι λογοτέχνες, ποιητές και συγγραφείς με τα έργα τους βάλλανε ένα λιθαράκι στο μεγάλο και θαυμαστό οικοδόμημα της Ελληνορωσσικής φιλίας.

                 Ποίημα «έκκληση για βοήθεια στην Ελλάδα” του Ρώσσου Φιλλέληνα Basel Kapnish

"…Η Ελλάδα άλλο δεν αντέχει, έφτασε ως τα άκρα η αγανάκτηση. Το σπαθί ξεγύμνωσε η Επανάσταση, ο Σταυρός την Ευλογεί, τον δρόμο των πιστών προγόνων ακολουθείστε. Πήρες την μεγάλη απόφαση. Τον ζυγό τινάζω ή πέφτεις…"

23-11-2020 Χρυσόστομος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Ο Καθηγητής Θεολογίας Α.Π.Θ. Συγγραφέας και Μουσικός κ. Χρυσόστομος Σταμούλης στην τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης μίλησε με θέμα: "Το μυστήριο της ευαισθησίας". την Δευτέρα 23-11-2020. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της OLYMPIA ELECTRONICS κ. Δημήτριος Λακασάς.Καθηγητής Θεολογίας Α.Π.Θ.

Συγγραφέας - Μουσικός

ΘΕΜΑ: "Το μυστήριο της Ευαισθησίας".

.

.

 • Προηγείται ο άνθρωπος και μετά η μυστηριακή μας Ζωή!
 • Η Αγάπη πρός τον Χριστό και τον πλησίον δεν έχει όρια (Αγ. Πορφύριος)
 • Δεν είμαστε άξιοι της Βασιλείας του Θεού όταν δεν έχουμε Αγάπη!
 • Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία η οποία δυαλύεται γιαυτό και η μάχη είναι πρωτίστως για τον άνθρωπο και όχι για την Πίστη.
 • Όποιος αγαπάει πονάει και όποιος πονάει αγαπάει. (Αγ. Πορφύριος)

Ο Καθηγητής Θεολογίας Α.Π.Θ. Συγγραφέας και Μουσικός κ. Χρυσόστομος Σταμούλης στην τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης μίλησε με θέμα: "Το μυστήριο της ευαισθησίας". την Δευτέρα 23-11-2020. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της OLYMPIA ELECTRONICS κ. Δημήτριος Λακασάς.

Έχει κάποιος την αίσθηση ότι η αδυναμία όρασης των μεγαλείων του Θεού από ανθρώπους με αγύμναστα αισθητήρια φυλακίζει την ύπαρξη τους μέσα στις γραμμές που οι ίδιοι τράβηξαν. Γραμμές που στοχεύουν τον αποκλεισμό του τρόπου του άλλου και έτσι, μετατρέπουν την αβεβαιότητα τους σε βεβαιότητα. Στον αντίποδα μιας τέτοιας πρακτικής στέκεται ο άγιος Πορφύριος τόσο με τη ζωή όσο και με το έργο του. Η πορεία του δείχνει την Ο Καθηγητής Θεολογίας Α.Π.Θ. Συγγραφέας και Μουσικός κ. Χρυσόστομος Σταμούλης στην τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης μίλησε με θέμα: "Το μυστήριο της ευαισθησίας". την Δευτέρα 23-11-2020. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της OLYMPIA ELECTRONICS κ. Δημήτριος Λακασάς.ακριβή σημασία της ευαισθησίας, που ανοίγει την ύπαρξη στην ποιητική συνάντηση με τον άνθρωπο, τον κόσμο και τον Θεό. «Η ψυχή του Χριστιανού» σημειώνει ο Γέρων «πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ... 

9-11-2020 Μανώλης ΜΕΛΙΝΟΣ

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου (9-11-1920) η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την χαρά να έχει κοντά της (διαδικτυακά λόγω COVID-19) την Δευτέρα 9-11-2020 τον Θεολόγο, συγγραφέα κ. Μανώλη Μελινό ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα στα βιβλία του με τον Άγιο Νεκτάριο. Θεολόγος Συγγραφέας

Διευθυντής Βιβλιοθήκης Ι.Σ. Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΘΕΜΑ: "Μίλησα με τον Άγιο Νεκτάριο" 100 χρόνια απο την κοίμηση του.

                      Συνεντεύξεις 61+1 ατόμων που τον γνώρισαν.

.

.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου (9-11-1920) η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την χαρά να έχει κοντά της (διαδικτυακά λόγω COVID-19) την Δευτέρα 9-11-2020 τον Θεολόγο, συγγραφέα κ. Μανώλη Μελινό ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα στα βιβλία του με τον Άγιο Νεκτάριο. 

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ:https://youtu.be/cDgWG5F0ajc

 

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου (9-11-1920) η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την χαρά να έχει κοντά της (διαδικτυακά λόγω COVID-19) την Δευτέρα 9-11-2020 τον Θεολόγο, συγγραφέα κ. Μανώλη Μελινό ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα στα βιβλία του με τον Άγιο Νεκτάριο. 

Ο Μανώλης Μελινός με αφορμή την γνωριμία του το 1987 στην Αίγινα με άτομο που γνώριζε τον Άγιο Νεκτάριο ξεκίνησε μια σημαντικότατη έρευνα να "ανακαλύψει" εναπομείναντες ανθρώπους που είχαν τη ευλογία να συναναστραφούν τον Άγιο. Πήρε συνέντευξη απο 31 άτομα οι οποίοι έζησαν και συνομίλησαν με τον Άγιο Νεκτάριο και εξέδωσε τον πρώτο τόμο "Μίλησα με τον Άγιο Νεκτάριο" 

2-11-2020 Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ - Βενιαμίν ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ και ο Διεθνολόγος – Λέκτορας Νομικής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ανέπτυξαν το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: «Η προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας».Καθηγητής Παντείου Παν. Αθηνών - Διεθνολόγος, Λέκτορας Νομικής, Πρ. Περ. Συμβ. Κ. Μακεδονίας

Θέμα: "Η Προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας"

.

.

            Άγγελος Συρίγος:

 • Μετά τις Αμερικάνικες εκλογές μπαίνουμε στην πιό δύσκολη φάση με την Τουρκία μεγάλης εντάσεως και κλιμακώσεως η οποία θα διαρκέσει πολύ. 
 • Εδω και έντεκα χρόνια δεν έγιναν σοβαρές  δαπάνες στην Άμυνα της χώρας! Ο Αμυντικός Προϋπολογισμός για το 2021 πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2020.
 • Το φρόνημα που είδα στον Έβρο σε στελέχη και στρατευσίμους είναι συγκινητικό. Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας με νύχια και με δόντια!

          Βενιαμίν Καρακωστάνογλου:

 • H Ελλάδα έχει μία υποχρέωση. Άμυνα, Αποτροπή και υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
 • Άμεση επέκταση εδώ και τώρα των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια. Παντού!
 • H Tουρκία αρνείται και προσπαθεί να δημιουργήσει νέο Διεθνές Δίκαιο. Προσπαθεί να αλλάξει την Γεωγραφία και το δίκαιο.

Ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ και ο Διεθνολόγος – Λέκτορας Νομικής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ανέπτυξαν το εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: «Η προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας

26-10-2020 Μητροπολίτης Λεμεσού π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού και Πρόεδρος Νεαπόλεως, Αμαθούντος και Κουρίου κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

Θέμα: «Ο Άγιος Παΐσιος όπως τον γνώρισα» 

 

.

.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού π. Αθανάσιο. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο Άγιος Παΐσιος όπως τον γνώρισα» Mητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης :

 • Ο Άγιος Παΐσιος έλαμπε σαν τον Ήλιο ο οποίος θέρμανε και φώτιζε τις ψυχές των ανθρώπων
 • Αγάπη θυσιαστική στον πλησίον…Έλιωνε σαν το κερί και φώτιζε τους γύρω του.
 • Ο Άγιος Παΐσιος μας επαλήθευσε με την ζωή του, το Ευαγγέλιο του Χριστού!
 • Η ζωή του, ήταν υπόδειγμα ζωής για εμάς. Η Αγία ζωή τον Αγίων κρίνουν και εμάς και τον κόσμο ολόκληρο!

Για 32η Ακαδημαϊκή χρονιά η Σχολής Γονέων συνεχίζει το πολιτιστικό έργο της το οποίο φέτος λόγο του Covid-19 θα είναι διαδικτυακό.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού π. Αθανάσιο. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο Άγιος Παΐσιος όπως τον γνώρισα» αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί επεκτάθηκε στους σύγχρονους μας Αγίους και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις φίλων της Σχολής που παρακολουθούσαν ζωντανά την εκδήλωση. Συγκινητικά ήταν τα μηνύματα και οι ερωτήσεις που τέθηκαν από Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ολλανδία, Σερβία, Κύπρο, Αγγλία και φυσικά από όλη την Ελλάδα και απαντήθηκαν από τον ομιλητή. Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση συμμετείχαν 500 ατόμα και στις πρώτες δώδεκα ώρες σημειώθηκαν 3000 προβολές από την σελίδα της Σχολής στο Facebook https://www.facebook.com/sxoligoneon.gr/

και στο youtube https://www.youtube.com/c/sxoligoneon/videos

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού π. Αθανάσιο. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο Άγιος Παΐσιος όπως τον γνώρισα»