19.11.2007 Ινιωτάκη Eλένη

1Οικονομολόγος - Σύμβουλος στις Βρυξέλλες του Ευρωβουλευτή Σ.Αρναουτάκη

 

Κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση των διακρίσεων στις ευρωπαικές πολιτικές και τα προγράμμτα

 

Η κ.Ινιωτάκη Οικονομολόγος - Σύμβουλος στις Βρυξέλλες του Ευρωβουλευτή Σ.Αρναουτάκη μίλησε για την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση των διακρίσεων στις ευρωπαικές πολιτικές και τα προγράμμτα καθώς και στις βασικές αρχές που ορίζουν το ευρωπαικό πλαίσιο στον τομέα της ένταξης των μεταναστών, στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

 

Η κ.Ινιωτάκη παρουσίασε στοιχεία και μελέτες για τους μετανάστες σε όλη την Ευρώπη και τόνισε ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαικής Ένωσης εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού της Ευρώπης, οιν μετανάστες είναι απαραίτητη προυπόθεση για το μέλλον της παραγωγικής δραστηριότητας στην γηραιά ήπειρο. Η κ.Ινιωτάκη αναφέρθηκε στην μπλέ κάρτα των μεταναστών που ήδη συζητείται , αντίστοιχη της πράσινης κάρτας που ισχύει στην Αμερική και τόνισε ότι η τέταρτη Προγραμματική περίοδος. το ΕΣΠΑ, προβλέπει μεγάλα χρηματκά κονδύλια για να υποστηρίξει τις πολιτικές ένταξης που εφαρμόζουν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης.

 

12.11.2007 Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας

3Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ

 

Το ενδιαφέρον του Αγ.Ιώάννη Χρυσοστόμου για τους νέους

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η τρίτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ που πραγματοποιήθηκε χθές Δευτέρα 12-11-2007 στο Συνεδριακό κέντρο της πόλης μας (ΕΚΑΒΗ). Τον κ. Ιώήλ υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης μας κ. Αγαθόνικος ο οποίος με μεγάλη και "περισσή' χαρά τον υποδέχτηκε στην Κατερίνη.

 

Το θέμα που ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Εδέσσης αφορά το ενδιαφέρον του Αγ.Ιώάννη Χρυσοστόμου για τους νέους με αφορμή την εορτή του Αγίου

 

(13 Νοεμβρίου) και τα 1600 χρόνια απο την κόιμηση του. Παρουσίασε αποδελτιομένα αποσπάσματα απο αναφορές του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου για τους νέους που άν και μας χωρίζουν τόσα χρόνια έίναι τόσο διαχρονικά.

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής "Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω' παρουσίασε παραδοσίακά τραγούδια με τους νέους του Μουσικού Σχολείου υπό την διεύθυνση του κ.Λάζαρου Τσορμπατζίδη, ψυχαγωγώντας τους ακροατές της Σχολής Γονέων

 

6