28-11-2022 Γεώργιος Παύλος "Γεωπολιτική της Ρωμανίας & Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης"

3τ. Καθηγητής Φυσικής & Φιλοσοφίας Δ.Π.Θ.

Θέμα: "Γεωπολιτική της Ρωμανίας & Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης"

.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ:

.

 

 

O τ. Καθηγητής Φυσικής & Φιλοσοφίας του Δ.Π.Θ. Γεώργιος Παύλος από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Επιχειρείται η αντικατάσταση του Ελληνικού λαού από άλλους λαούς!
 • Τα κόμματα έχουν ενταφιάσει την πολιτική συνείδηση του Έλληνα!
 • Η κομματοκρατία είναι Εκλόγιμη δικτατορία. Εθίζετε ο Ελληνικός λαός στα επιδόματα.
 • Η Παιδεία μας είναι πλέον κόσμος σκιών (Τηλεόραση, ιντερνέτ κλπ)

 

 

Ήλθε η σειρά του τ. καθηγητού Φυσικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεωργίου Παύλου να λαμπρύνει με την ομιλία του την Σχολή Γονέων Κατερίνης - Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ο κ. καθηγητής ομίλησε με θέμα: «Γεωπολιτική της Ρωμανίας & Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου εις τον γνωστό συνεδριακό χώρο του Δήμου Κατερίνης.  

Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια τα οποία τραγούδησε το Φωνητικό Σύνολο «De Profundis» υπό την Διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμιου Μαυρίδη.

Ο κ. Γεώργιος Παύλος τόνισε χαρακτηριστικά: Για το θέμα Γεωλογική της Ρωμανίας και πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης έχουν ασχοληθεί επιφανείς πνευματικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο μακαριστός πανεπιστημιακός καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός. Απώλεια ιστορικής μνήμης σημαίνει απώλεια της Ελλάδος. Τα τελευταία 12 χρόνια της κρίσης η Ελλάδα υπέστη μεγαλύτερη ζημιά και από την μικρασιατική καταστροφή και από τον εμφύλιο πόλεμο. Επιχειρείται η αντικατάσταση του Ελληνικού Λαού από άλλους Λαούς. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας Η κομματοκρατία συρρίκνωσε τον Ελληνισμό διαχρονικά μικρά Ασία, Θράκη, Κύπρος κλπ.

Αν ένας λαός και ένα κράτος δεν έχει πολιτιστικά Μεγάλη Ιδέα, τότε αναγκαστικά θα αφομοιωθεί από την εποχή του και το περιβάλλον του. Αν δηλαδή περιφρονεί την ιστορία του την γλώσσα του τον πολιτισμό του. Σήμερα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, διότι δεν είχαμε θεωρία δική μας για τα γεγονότα.

2

 Έχουμε ευθύνη πρέπει να δράσουμε, να σώσουμε τον Ελληνισμό. Να αλλάξουμε το πολιτειακό μοντέλο. Ο άνθρωπος δεν είναι δεξιός ή αριστερός αλλά εικόνα του Θεού. Ο δυτικός κόσμος δεν κατάλαβε ότι ο άνθρωπος είναι... 

14-11-2022. Νικόλαος Παπαδάκης (Παπαδής) Ελευθέριος Βενιζέλος...100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης-Παπαδής από την Σχολή Γονέων Κατερίνης: Η Ελλάδα πήγε στην Σμύρνη ως απελευθερωτής. Δεν πήγε ως κατακτητής. Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν ένας θρίαμβος του Ελ. Βενιζέλου. «Κέρδισε» από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας την Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, Ολόκληρο τον Πολεμικό Στόλο της Ελλάδος, την έξωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μια θηριώδης Πολεμική αποζημίωση! Ο Ελληνικός στρατός καταδικάστηκε σε ακινησία και αδράνεια για περισσότερο από ένα χρόνο το 1921. Κατέρρευσε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά. Ποτέ μόνοι χωρίς συμμάχους από τώρα και εις το μέλλον.Δικηγόρος - Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Θέμα: «Ελευθέριος Βενιζέλος: «Στρατηγικές Επιλογές στο Μικρασιατικό Ζήτημα». 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί"

.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ:https://youtu.be/cfFkmOMJFm4   

.

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης-Παπαδής από την Σχολή Γονέων Κατερίνης:

 • Η Ελλάδα πήγε στην Σμύρνη ως απελευθερωτής. Δεν πήγε ως κατακτητής.
 • Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν ένας θρίαμβος του Ελ. Βενιζέλου. «Κέρδισε» από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας την Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, Ολόκληρο τον Πολεμικό Στόλο της Ελλάδος, την έξωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μια θηριώδης Πολεμική αποζημίωση!
 • Ο Ελληνικός στρατός καταδικάστηκε σε ακινησία και αδράνεια για περισσότερο από ένα χρόνο το 1921. Κατέρρευσε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά.
 • Ποτέ μόνοι χωρίς συμμάχους από τώρα και εις το μέλλον.

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης-Παπαδής από την Σχολή Γονέων Κατερίνης: Η Ελλάδα πήγε στην Σμύρνη ως απελευθερωτής. Δεν πήγε ως κατακτητής. Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν ένας θρίαμβος του Ελ. Βενιζέλου. «Κέρδισε» από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας την Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, Ολόκληρο τον Πολεμικό Στόλο της Ελλάδος, την έξωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μια θηριώδης Πολεμική αποζημίωση! Ο Ελληνικός στρατός καταδικάστηκε σε ακινησία και αδράνεια για περισσότερο από ένα χρόνο το 1921. Κατέρρευσε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά. Ποτέ μόνοι χωρίς συμμάχους από τώρα και εις το μέλλον.

            Μια ακόμη ωραία εκδήλωση χάρηκαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης με θέμα: «Ελευθέριος Βενιζέλος: «Στρατηγικές Επιλογές στο Μικρασιατικό Ζήτημα». 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο Κρητών κ. Κωνσταντίνο Μανιουδάκη.

Ο ομιλητής κ. Ν. Παπαδάκης εξέφρασε την χαρά του και τις ευχαριστίες του γιατί βρίσκεται στην Κατερίνη και τους δεσμούς φιλίας...

7-11-2022. Ιωάννης Χασιώτης - Μιχαήλ Τρίτος

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 από τη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την παρουσίαση του βασικού ομιλητή έκανε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, προλογίζοντας τον βοσκό Ιωάννη Χασιώτη ώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο.Τυφλός Βοσκός απο την Μηλιά Μετσόβου - Καθ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Θέμα: "Τυφλός ών, άρτι βλέπων"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ένωση Θεολόγων Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=h5w5TqytojI

.

Ιωάννης Χασιώτης:

 • Ο τυφλός βοσκός που γνωρίζει από στήθους τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης.
 • Είναι ο φόβος και ο τρόμος των χιλιαστών αφού παίζει κυριολεκτικά στα δάχτυλα την Καινή Διαθήκη
 • Το μεγαλύτερο θαύμα δεν είναι να δει το φώς ένας τυφλός ή να αναστηθεί ένας νεκρός, αλλά το σπάσιμο του εγωισμού μας!

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 από τη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την παρουσίαση του βασικού ομιλητή έκανε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, προλογίζοντας τον βοσκό Ιωάννη Χασιώτη ώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Στο βλαχόφωνο ορεινό χωρίο Μηλιά Μετσόβου (Υψόμετρο 1300μ) τελευταίο χωρίο του Νομού Ιωαννίνων προς τα Γρεβενά, γεννήθηκε το 1947 ο βοσκός Ιωάννης Χασιώτης. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο εκμαθήσεως και από στήθους απαγγελίας ολόκληρης της Καινής Διαθήκης, δηλαδή των 27 βιβλίων της.

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 από τη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την παρουσίαση του βασικού ομιλητή έκανε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, προλογίζοντας τον βοσκό Ιωάννη Χασιώτη ώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Απόφοιτος δημοτικού σχολείου ακολουθούσε το επάγγελμα του πατέρα του, βόσκοντας τα πρόβατα στις πλαγιές της κεντρικής Πίνδου. Εκεί τον πλησίασε κάποιος συγχωριανός του και του δώρισε ένα προσευχητάρι για να διαβάζει τις ώρες της αναγκαστικής του μοναξιάς. Καθώς το διάβαζε είδε να γίνεται λόγος για την Καινή Διαθήκη και του γεννήθηκε η επιθυμία να την αποκτήσει.

31-10-2022 Δρ. Άκης Τσελέντης

 Ο Σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης από την Κατερίνη: •	Κάθε σεισμός προειδοποιεί με πολλά ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ •	Αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί, εμείς θα ήμασταν…ψάρια!!! •	Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, είμαστε στη γειτονιά του Εγκέλαδου. Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχαν την χαρά να απολαύσουν μια εμπεριστατωμένη εισήγηση από τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον γνωστό στο Πανελλήνιο καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη. Το θέμα της διάλεξης ήταν: "Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?" Συγκίνηση προκλήθηκε όταν ένας ακροατής γεννημένος το 1931 δήλωσε: «Ήμουν 9 χρονών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Κατερίνη τον Φεβρουάριο του 1940 και θυμάμαι έντονα τα έκτακτα συσίτια της Μητρόπολης και ότι για ένα μήνα κοιμόμασταν έξω»!!! Η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Καραμούζα. Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Θέμα: Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ν.Ε.Τ.Ε. Πιερίας. Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας

.

.

Δείτε την εκδήλωση εδώ: (VIDEO) https://youtu.be/gz4m8xSXqAw

.

 

Ο Σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης από την Κατερίνη:

 • Κάθε σεισμός προειδοποιεί με πολλά ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
 • Αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί, εμείς θα ήμασταν…ψάρια!!!
 • Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, είμαστε στη γειτονιά του Εγκέλαδου.

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχαν την χαρά να απολαύσουν μια εμπεριστατωμένη εισήγηση από τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον γνωστό στο Πανελλήνιο καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη. Το θέμα της διάλεξης ήταν:  "Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?"

Συγκίνηση προκλήθηκε όταν ένας ακροατής γεννημένος το 1931 δήλωσε:

«Ήμουν 9 χρονών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Κατερίνη τον Φεβρουάριο του 1940 και θυμάμαι έντονα τα έκτακτα συσίτια της Μητρόπολης και ότι για ένα μήνα κοιμόμασταν έξω»!!!

Η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Καραμούζα.

Ο κ. Τσελέντης άρχισε την ομιλία του εξάροντας το έργο της Σχολής Γονέων και το χαρακτήρισε μοναδικό στην Ελλάδα και τόνισε τη θετική ενέργεια που ένοιωθε από το ακροατήριο.

Πρόγνωση σεισμών μύθος ή πραγματικότητα?

Η σεισμική πρόγνωση περιλαμβάνει:

 • Πρόγνωση του σεισμού.
 • Πρόγνωση των εδαφικών κινήσεων σε μια θέση.
 • Πρόγνωση των επιπτώσεων στα κτίρια. (σεισμικά σενάρια)

Με τον όρο πρόγνωση εννοούμε τη γνώση του χώρου, του χρόνου και το μέγεθος του σεισμού, πριν να γίνει, με ακρίβεια, ώστε να έχει πρακτική σημασία.

Οι κατηγορίες της πρόγνωσης με  βάση το χρόνο εκτίμησης:

 • Μακράς διάρκειας(δεκαετιών)
 • Ενδιάμεσης διάρκειας(λίγων ετών)
 • Βραχείας διάρκειας(ημερών)
 • Άμεση πρόγνωση(λίγων ωρών ή λεπτών)

Για πολλές κοινωνίες ο σεισμός είναι Θεϊκή τιμωρία. Για άλλες οφείλεται σε υπερφυσικά όντα (πχ ψάρι, αρκούδα στη Ρωσία, άλογο στην Ινδία). Στο Ιράν ο Αγιατολάχ θεώρησε αιτία το ότι έβγαλαν τη μαντήλα οι γυναίκες, στην Ιταλία ο πάπας της γυμνόστηθες στην παραλία. Μερικές πετυχημένες προγνώσεις. Το 1975 οι Κινέζοι εκκένωσαν μεγάλη πόλη και σώθηκαν 1.000.000 άνθρωποι. Δυστυχώς το 1976 είχαν σεισμό με 700.000 νεκρούς. Το 1993 στη χώρα μας η ομάδα του καθηγητή Βαρώτσου πρόβλεψε το σεισμό του Πύργου. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στα αίτια που προκαλούν τους σεισμούς και στη σημασία τους. Αν δε γινόταν σεισμοί η γη θα ήταν καλυμμένη με νερό. Η κίνηση των τεκτονικών πλακών προκαλείται από την κίνηση του μάγματος στο εσωτερικό της γης.

Ο Σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης από την Κατερίνη: •	Κάθε σεισμός προειδοποιεί με πολλά ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ •	Αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί, εμείς θα ήμασταν…ψάρια!!! •	Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, είμαστε στη γειτονιά του Εγκέλαδου. Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχαν την χαρά να απολαύσουν μια εμπεριστατωμένη εισήγηση από τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον γνωστό στο Πανελλήνιο καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη. Το θέμα της διάλεξης ήταν: "Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?" Συγκίνηση προκλήθηκε όταν ένας ακροατής γεννημένος το 1931 δήλωσε: «Ήμουν 9 χρονών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Κατερίνη τον Φεβρουάριο του 1940 και θυμάμαι έντονα τα έκτακτα συσίτια της Μητρόπολης και ότι για ένα μήνα κοιμόμασταν έξω»!!! Η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Καραμούζα.

Λόγω αυτής της κίνησης κάποια στιγμή θα ενωθούμε με την Αφρική. Η Ελλάδα πιέζεται από παντού. Από την Αραβική πλάκα, την Πλάκα της Ανατολίας. Η Κρήτη βρίσκεται πάνω στο Ελληνικό τόξο.

Τα ρήγματα χωρίζονται σε:

 • Κανονικά
 • Ανάστροφα
 • Οριζόντια.

24-10-2022 Μητροπολίτης Λεμεσού π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, o ασκητής της προσευχής και των δακρύων! ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος μίλησε με θέμα «Ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός». Με απλά λόγια, με μειλίχιο ύφος και γαλήνη ψυχής μίλησε για τον γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Θέμα: "Ο γέροντας μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός +1921-2009".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ι.Μ.Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος

.

. Δείτε την εκδήλωση εδώ: (VIDEO) https://youtu.be/GU96DXAYDps

 

 • Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, o  ασκητής της προσευχής και των δακρύων!
 • Μια μέρα είδε μια κωμωδία, ήταν σκεφτικός και είδε το Χριστό ζωντανό. "Σωκράτη εγώ γιαυτό το σκοπό έπλασα τον άνθρωπο...
 • Ο γέροντας κοινωνούσε 4-5 φορές την εβδομάδα και πάντοτε έκλαιγε με λυγμούς.

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε η αυλαία της 34ης περιόδου ομιλιών η Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου οι πολυπληθείς φίλοι της σχολής με χαρά και αισιοδοξία συγκεντρώθηκαν για την έναρξη της περιόδου των ομιλιών. Μετά από δυο χρόνια αποχής από την αίθουσα βρέθηκαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις δια ζώσης και όχι μέσω του διαδικτύου.

Η εκδήλωση άρχισε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος. Μετά τις ευχές του Σεβασμιότατου κ.κ. Γεωργίου και του προέδρου της Σχολής κ. Κων. Κορομπίλη η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Όσιος Διονύσιος ο  εν Ολύμπω» έψαλλε δοξαστικούς ύμνους.

Στην συνέχεια ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος με θέμα  «Ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός». Με απλά λόγια, με μειλίχιο ύφος και γαλήνη ψυχής μίλησε για τον γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται εις την Κατερίνη γιατί τον Μητροπολίτη μας τον γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Για τον γέροντά του είπε μεταξύ άλλων. Έχω δυσκολία  να μιλήσω για τον γέροντα, τον οποίο γνωρίζω από το 1973 και από το 1976 ως φοιτητής εις την Θεσσαλονίκη συνδέθηκα στενά.

Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, o ασκητής της προσευχής και των δακρύων! ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος μίλησε με θέμα «Ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός». Με απλά λόγια, με μειλίχιο ύφος και γαλήνη ψυχής μίλησε για τον γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Γεννήθηκε το 1921 από γονείς φτωχούς και ευλαβείς. Ο παππούς του ήταν ιερέας. Στο σχολείο πήγε μια τάξη. Από κοσμικής απόψεως ήταν αγράμματος, αυτό δεν τον εμπόδισε να γνωρίσει την πατερική θεολογία. Το κοσμικό όνομά του ήταν Σωκράτης και ως παιδί ήθελε να γίνει ηθοποιός. Όταν άρχισε να βλέπει ταινίες της εποχής κωμωδίες χωρίς ήχο, δεν έμεινε ευχαριστημένος. Μια ημέρα είδε τον Χριστό σε όραμα να του...