31 Μαρτίου 2019 Επιστημονική Διημερίδα (2η ημέρα) για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων

Πανηγυρική ήταν και η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Σχολής Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: «ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Το πρόγραμμα συντόνισε όπως και την πρώτη  μέρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ Βίκυ Φλέσσα. Το Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια της Σχολής άνοιξε με τη χορωδία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Καραμούζα με 4 χορωδιακά τραγούδια. Στη συνέχεια αναγνώσθηκαν μηνύματα της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, των βουλευτών της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, του στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Ιστορικού – Συγγραφέα κ. Βλάσση Αγτζίδη.Δεύτερη ημέρα Επιστημονικής Διημερίδος για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων Κατερίνης

Θέμα: "Εφηβεία και Σύγχρονη Κοινωνία"

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/FDFcAo8ue10

.

 

 

Πανηγυρική ήταν και η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Σχολής Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: «ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Το πρόγραμμα συντόνισε όπως και την πρώτη  μέρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ Βίκυ Φλέσσα. Το Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια της Σχολής άνοιξε με τη χορωδία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Καραμούζα με 4 χορωδιακά τραγούδια. Στη συνέχεια αναγνώσθηκαν μηνύματα της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, των βουλευτών της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, του στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Ιστορικού – Συγγραφέα κ. Βλάσση Αγτζίδη και το μήνυμα της αδερφοποίησης της Σχολής Γονέων Κατερίνης με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς που ανέγνωσε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης.

   ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Πρώτη ομιλήτρια της Επιστημονικής Διημερίδας της Σχολής Γονέων ήταν η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου. Το κεντρικό θέμα ομιλίας ήταν:

«Οικογένεια, πρώτη πηγή αξιών και ιδανικών».

Η κ. Σπυροπούλου τόνισε ότι η οικογένεια ποτίζει ζωοφόρο νερό την κάθε μέρα. Εάν είναι «καθαρό», τότε η κωδικοποιημένη συμπεριφορά οδηγεί στην παιδεία. Η λέξη παιδεία προέρχεται από την λέξη «παις» που σημαίνει παιδί και η παιδεία κατά την αρχαιότητα σημαίνει την συστηματική και ψυχική καλλιέργεια και αγωγή. Επιπλέον, το εκπαιδευτικό σύστημα δεν πρέπει να παρέχει στείρα γνώση, αλλά οφείλει να καλλιεργεί το πνεύμα και τον πολιτισμό. Στην σύγχρονη εποχή, όπου υπάρχει κρίση αξιών, η βιωματική παιδεία προβάλλει τις διαχρονικές άξιες και ιδανικά. Η παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική γιατί το παιδί γεννιέται και γνωρίζει το πρώτο φυσικό περιβάλλον, την οικογένεια. Σήμερα το παραδοσιακό μοντέλο οικογενείας έχει κλονιστεί, γιατί η νέα τάξη πραγμάτων αντικατέστησε την φυσική παρουσία γονέων με τις γυάλινες οθόνες. Απαραίτητη προϋπόθεση να γεφυρωθεί το χάσμα γενεών αλλά και να επιτευχθεί μια εκ νέου προσέγγιση των νέων και ιδιαίτερα στην εφηβεία τους είναι η ενθύμηση και η επιστροφή στις διαχρονικές άξιες, της δικαιοσύνης και τις ανιδιοτελούς αγάπης.

Πανηγυρική ήταν και η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Σχολής Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: «ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Το πρόγραμμα συντόνισε όπως και την πρώτη  μέρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ Βίκυ Φλέσσα. Το Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια της Σχολής άνοιξε με τη χορωδία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Καραμούζα με 4 χορωδιακά τραγούδια. Στη συνέχεια αναγνώσθηκαν μηνύματα της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, των βουλευτών της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, του στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Ιστορικού – Συγγραφέα κ. Βλάσση Αγτζίδη.

Πανηγυρική ήταν και η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Σχολής Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: «ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Το πρόγραμμα συντόνισε όπως και την πρώτη  μέρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ Βίκυ Φλέσσα. Το Επετειακό Συνέδριο για τα 30 χρόνια της Σχολής άνοιξε με τη χορωδία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Καραμούζα με 4 χορωδιακά τραγούδια. Στη συνέχεια αναγνώσθηκαν μηνύματα της υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, των βουλευτών της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, του στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του Ιστορικού – Συγγραφέα κ. Βλάσση Αγτζίδη.

Σύμφωνα με τον Ελύτη για να γλιτώσουμε από το κακό αρκεί να μνημονεύσουμε Σολωμό και Παπαδιαμάντη. Άλλωστε όπως επισημαίνει ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος «η αλαλία και αλεξία θα οδηγήσει στην καταστροφή της γλώσσας». Κλείνοντας η κ. Σπυροπούλου μας προέτρεψε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, να τα ακούμε, να μην τα μαλώνουμε μπροστά σε τρίτους και φυσικά να τους γράφουμε αυτά που νιώθουμε και να τα βάζουμε κάτω από το μαξιλάρι, προσμένοντας να τα διαβάσουν και να τα νιώσουν.

30 Μαρτίου 2019 Επιστημονική Διημερίδα (1η ημέρα) για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα και με πλήρη αποδοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 το 3ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, όποιος αναφέρθηκε στην γέννηση της Ιδέας της Σχολής Γονέων από τον πρώτο πρόεδρο κ. Δημήτριος Δημηνά. Άξιος συνεχιστής του έργου του αναδείχθηκε ο νύν Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης, όποιος κάνει γνωστό το έργο της Σχολής στα πέρατα της γης. Ο μητροπολίτης Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος  τόνισε την σπουδαιότητα της ύπαρξης μιας τέτοιας Σχολής, ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο για όλους τους ανθρώπους. Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Στ. Παπαθεμελής, ο οποίος αξιολογώντας το συνολικό έργο της Σχολής διέκρινε την ανάδειξη της Ελληνικότητας ως το μεγαλύτερο αγαθό. Ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κ. Κορομπίλης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το πλήθος του κόσμου που αγκάλιασε το έργο του Σχολής αλλά και όσους συνέδραμαν για να ολοκληρωθεί. Επεσήμανε την σπουδαιότητα της ύπαρξης της σχολής για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου. Χαιρέτισε την Ομογένεια (η οποία έβλεπε σε live streming την εκδήλωση) αναφέροντας ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε 6.400.000 λεπτά θέασης σε 110 χώρες! Στον συντονισμό και παρουσίαση βρισκόταν η έγκριτη και  γνωστή δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα.Πρώτη ημέρα Επιστημονικής Διημερίδος για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων Κατερίνης

Θέμα: Εφηβεία και Σύγχρονη Κοινωνία"

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/GYkiLOqyu6I

.

 

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα και με πλήρη αποδοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 το 3ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, όποιος αναφέρθηκε στην γέννηση της Ιδέας της Σχολής Γονέων από τον πρώτο πρόεδρο κ. Δημήτριος Δημηνά. Άξιος συνεχιστής του έργου του αναδείχθηκε ο νύν Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης, όποιος κάνει γνωστό το έργο της Σχολής στα πέρατα της γης. Ο μητροπολίτης Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος  τόνισε την σπουδαιότητα της ύπαρξης μιας τέτοιας Σχολής, ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο για όλους τους ανθρώπους. Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Στ. Παπαθεμελής, ο οποίος αξιολογώντας το συνολικό έργο της Σχολής διέκρινε την ανάδειξη της Ελληνικότητας ως το μεγαλύτερο αγαθό. Ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κ. Κορομπίλης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το πλήθος του κόσμου που αγκάλιασε το έργο του Σχολής αλλά και όσους συνέδραμαν για να ολοκληρωθεί. Επεσήμανε την σπουδαιότητα της ύπαρξης της σχολής για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου. Χαιρέτισε την Ομογένεια (η οποία έβλεπε σε live streming την εκδήλωση) αναφέροντας ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε 6.400.000 λεπτά θέασης σε 110 χώρες! Στον συντονισμό και παρουσίαση βρισκόταν η έγκριτη και  γνωστή δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα.

Την βραδιά έντυσε μουσικά η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Εστία Πιερίδων Μουσών και άκρως συγκινητικό ήταν το βίντεο με τον ασθενούντα πρώην Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθόνικο και το μήνυμα του για το αξιόλογο έργο της Σχολής.

Την βραδιά έντυσε μουσικά η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Εστία Πιερίδων Μουσών και άκρως συγκινητικό ήταν το βίντεο με τον ασθενούντα πρώην Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθόνικο και το μήνυμα του για το αξιόλογο έργο της Σχολής.

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια κατάμεστη αίθουσα και με πλήρη αποδοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 το 3ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, όποιος αναφέρθηκε στην γέννηση της Ιδέας της Σχολής Γονέων από τον πρώτο πρόεδρο κ. Δημήτριος Δημηνά. Άξιος συνεχιστής του έργου του αναδείχθηκε ο νύν Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης, όποιος κάνει γνωστό το έργο της Σχολής στα πέρατα της γης. Ο μητροπολίτης Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος  τόνισε την σπουδαιότητα της ύπαρξης μιας τέτοιας Σχολής, ένα Ανοικτό Πανεπιστήμιο για όλους τους ανθρώπους. Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Στ. Παπαθεμελής, ο οποίος αξιολογώντας το συνολικό έργο της Σχολής διέκρινε την ανάδειξη της Ελληνικότητας ως το μεγαλύτερο αγαθό. Ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κ. Κορομπίλης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το πλήθος του κόσμου που αγκάλιασε το έργο του Σχολής αλλά και όσους συνέδραμαν για να ολοκληρωθεί. Επεσήμανε την σπουδαιότητα της ύπαρξης της σχολής για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου. Χαιρέτισε την Ομογένεια (η οποία έβλεπε σε live streming την εκδήλωση) αναφέροντας ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε 6.400.000 λεπτά θέασης σε 110 χώρες! Στον συντονισμό και παρουσίαση βρισκόταν η έγκριτη και  γνωστή δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα.

Η κ. Βίκυ Φλέσσα παρέδωσε την σκυτάλη στον πρώτο ομιλητή, τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Συνοδοιπορώντας με τους Εφήβους της Εποχής μας». Ακολούθησε η Δρ. Θεολογίας και Φιλόλογος κ. Βαρβάρα Μεταλληνού, η οποία μίλησε για την «Εφηβική ηλικία και τις Διαφυλικές σχέσεις». Η τελευταία ομιλήτρια ήταν η  Νευρολόγος, Ψυχίατρος και Θεολόγος κ. Μάγδα Τσολάκη που έδωσε έμφαση στο θέμα:  «Προοπτικές για το μέλλον του γάμου και της οικογένειας στην χώρα μας».

Η κ. Βίκυ Φλέσσα παρέδωσε την σκυτάλη στον πρώτο ομιλητή, τον Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Συνοδοιπορώντας με τους Εφήβους της Εποχής μας». Ακολούθησε η Δρ. Θεολογίας και Φιλόλογος κ. Βαρβάρα Μεταλληνού, η οποία μίλησε για την «Εφηβική ηλικία και τις Διαφυλικές σχέσεις». Η τελευταία ομιλήτρια ήταν η Νευρολόγος, Ψυχίατρος και Θεολόγος κ. Μάγδα Τσολάκη που έδωσε έμφαση στο θέμα: «Προοπτικές για το μέλλον του γάμου και της οικογένειας στην χώρα μας».