17-2-2020 Νικόλαος ΤΣΙΡΕΛΗΣ - Γεώργιος ΤΑΤΣΙΟΣ

H Συμφωνία των Πρεσπών, οι συνέπειές της και οι πιθανότητες ακύρωσής της ήταν το θέμα της διάλεξης που οργάνωσε η Σχολή Γονέων Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ ΤΟΥ Δήμου Κατερίνης. Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος MSc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης και ο τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος.Δικηγόρος Msc Κανονικού Δικαίου - τ.Πρόεδρος Παν. Ομ. Πολ. Συλ. Μακεδόνων

ΘΕΜΑ: "Οι Συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών και η πιθανότητα ακύρωσης της".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Δικηγορικός Σύλλογος Πιερίας

- Επιμελητήριο Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/uCTjMVdOIw0

        

     Από το Φθινόπωρο του 2017 μέχρι και σήμερα οι Έλληνες έχουμε υποστεί μία άνευ προηγουμένου καθεστωτική προπαγάνδα, προκειμένου να πεισθούμε:

α) ότι δήθεν ήταν προτεραιότητα και ανάγκη να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της ονοματοδοσίας του κράτους των Σκοπίων,

β) ότι δήθεν οι εκπρόσωποί μας διαπραγματεύτηκαν επαρκώς και διαφύλαξαν απολύτως τα εθνικά συμφέροντα,

γ) ότι δήθεν η Συμφωνία των Πρεσπών υπήρξε μία μεγάλη διπλωματική και εθνική επιτυχία,

δ) ότι δήθεν η Συμφωνία των Πρεσπών έχει απεριόριστη ισχύ, είναι αμετάκλητη, δεν τροποποιείται, δεν καταγγέλλεται, δεν ακυρώνεται.

    Η τεκμηριωμένη παρουσίαση, μέσα από την προβολή πλήθους εικόνων, αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και του υφισταμένου Διεθνούς Νομικού πλαισίου, έδωσε στοχευμένες απαντήσεις σε όλη αυτή τη συνεχιζόμενη συστηματική προσπάθεια παραπλάνησης, εξαπάτησης και επηρεασμού του Ελληνικού Λαού.

   H Συμφωνία των Πρεσπών, οι συνέπειές της και οι πιθανότητες ακύρωσής της ήταν το θέμα της διάλεξης που οργάνωσε η Σχολή Γονέων Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ ΤΟΥ Δήμου Κατερίνης. Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος MSc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης και ο τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος. Την εκδήλωση «άνοιξε» το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» το οποίο ενθουσίασε το κοινό της Σχολής Γονέων Κατερίνης με την λεβέντικη παρουσία τους.

H Συμφωνία των Πρεσπών, οι συνέπειές της και οι πιθανότητες ακύρωσής της ήταν το θέμα της διάλεξης που οργάνωσε η Σχολή Γονέων Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ ΤΟΥ Δήμου Κατερίνης. Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος MSc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης και ο τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος.

        Ο πρώτος ομιλητής κ. Τσιρέλης στην αρχή της ομιλίας του έκανε μια ιστορική διαδρομή του προβλήματος με τα Σκόπια. Αναλυτικότερα αναφέρθηκε   κυρίως στα γεγονότα των τριών τελευταίων ετών. Χαρακτήρισε  τη συμφωνία επαίσχυντη και ισχυρίστηκε ότι ο Ελληνικός λαός δέχθηκε μια ...

3-2-2020 Δρ. Φάνης ΜΑΛΚΙΔΗΣ

Την Δευτέρα 3-2-2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη και θέμα: "Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση". Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά με την χορωδία του Αιγινίου Canto Olympus υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη που ενθουσίασε τους ακροατές.Διδάκτωρ Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

ΘΕΜΑ: "Ελληνισμός: Υποταγή ή Αντίσταση?"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 

-Εφημερίδα "Ολύμπιο Βήμα"

-Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης

.

 Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/PC9uktyJbL0

            Φάνης Μαλκίδης απο την Κατερίνη:

 • Μένω στον Έβρο, δίπλα στο ποτάμι και δεν θα στείλω κανένα δικό μου στο εξωτερικό!
 • 'Η θα υποταχθούμε για λίγα χρόνια Ειρήνης...ή θα αντισταθούμε!
 • Να το θέσω ωμά. Ακόμα και η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι υπό αμφισβήτηση!
 • Απο το 2015 πέρασαν στην χώρα μας 1.300.000 παράνομοι μετανάστες.
 • Φιλοξενούμε 92 Εθνότητες, ενώ μόνο μία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.
 • Μέχρι το 2030 θα είμαστε 8.500.000 Έλληνες και 4.500.000 αλλοδαποί με ότι αυτό συνεπάγεται.
 • Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε στίς Πρέσπες για να μαγαριστεί ο τόπος...το μέρος της θυσίας του Παύλου Μελά.

.

Την Δευτέρα 3-2-2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη και θέμα: "Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση". Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά με την χορωδία του Αιγινίου Canto Olympus υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη που ενθουσίασε τους ακροατές.

Την Δευτέρα 3-2-2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη και θέμα: "Ελληνισμός : Υποταγή ή Αντίσταση". Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά με την χορωδία του Αιγινίου Canto Olympus υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Καρυοφυλλίδη που ενθουσίασε τους ακροατές.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανέγνωσε την κάτωθι δήλωση σχετικά με την ακυρωθείσα ομιλία του τ. καθ. Κωνσταντίνου Καρακατσάνη.

20-1-2020 π. Χαράλαμπος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Λίβυος)

Στην πρώτη, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του νέου έτους διάλεξη - ομιλία της Σχολής Γονέων – Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης στο γνωστό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) της Ενορίας Αγίας Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης, που ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Ο πόνος είναι μέρος της εξέλιξής μας».πρεσβύτερος Ενορίας Αγ. Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης

Θέμα: "Ο Πόνος είναι μέρος της εξέλιξης μας"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ράδιο Ενημέρωση 92,2 - OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

.

 Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/PC9uktyJbL0

 -

π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) από την Κατερίνη:

• Εάν μπορέσεις στο καμίνι των δοκιμασιών σου να πείς ένα Δόξα σοι ο Θεός, ισοδυναμεί με 1000 κομποσχοίνια.

• Μοιάζει ο Θεός να είναι σιωπών…Δεν είναι, ο Θεός είναι αίσθησις, είναι γλυκύτατη χαρά!

• Σε ευχαριστώ Θεέ μου που με κατέστρεψες τότε, για να βρώ τον ευατόν μου αργότερα.

• Μην αναζητούμε Ζωή χωρίς προβλήματα γιατί απλά… δεν υπάρχει.

• Πόσα μου έμαθε η αρρώστια στην Ζωή μου και με έσωσε…Άρχισα να εκτιμώ τα πάντα!

 

Ηλίας Χρυσικός Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Ενημέρωση 92,2:

Σας ευχαριστώ θερμά π. Χαράλαμπε. Με την σημερινή σας ομιλία μου δώσατε δύναμη να συνεχίσω την υπόλοιπη ζωή μου!

 Στην πρώτη, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του νέου έτους διάλεξη - ομιλία της Σχολής Γονέων – Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης στο γνωστό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) της Ενορίας Αγίας Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης, που ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Ο πόνος είναι μέρος της εξέλιξής μας».

Στην πρώτη, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του νέου έτους διάλεξη - ομιλία της Σχολής Γονέων – Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης στο γνωστό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος) της Ενορίας Αγίας Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης, που ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Ο πόνος είναι μέρος της εξέλιξής μας».

2-12-2019 Δρ. Σταύρος ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

 Την Δευτέρα 2-12-2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε ως ομιλητή τον ομότιμο Καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ κ.Σταύρο Μπαλογιάννη με θέμα: "Η ελληνική οικογένεια στον σύγχρονο κόσμο". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης σε συνδιοργάνωση με το βιβλιοπωλείο "Μάτι". Ξεκίνησε μελωδικά η εκδήλωση με νοσταλγικά μικρασιατικά τραγούδια από τη χορωδία Μικρασιατών Πιερίας που ενθουσίασαν τους ακροατές.Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ.

Θέμα: Η Ελληνική Οικογένεια στον σύγχρονο κόσμο".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Βιβλιοπωλείο "ΜΑΤΙ"

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/mm68N8PyTIw

.

      Σταύρος Μπαλογιάννης από την Σχολή Γονέων Κατερίνης:

 • Προϋπόθεση η ωρίμανση των γονέων και το θυσιαστικό πνεύμα τους για μια σωστή οικογένεια.
 • Η σχέση ανδρός και γυναικός είναι όπως η αρμονική σχέση καρδιάς και εγκεφάλου!
 • Απαραίτητη η απόλυτη ισοτιμία και η αλληλοπεριχώρηση μαζί με την πλήρη αποδοχή της προσωπικής Ευθύνης.
 • Η δυσαρμονία στην ψυχή μας προκαλλεί τα εσωτερικά προβλήματα με τους άλλους.

Την Δευτέρα 2-12-2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε ως ομιλητή τον ομότιμο Καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ κ.Σταύρο Μπαλογιάννη με θέμα: "Η ελληνική οικογένεια στον σύγχρονο κόσμο". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης σε συνδιοργάνωση με το βιβλιοπωλείο "Μάτι".

Ξεκίνησε μελωδικά η εκδήλωση με νοσταλγικά μικρασιατικά τραγούδια από τη χορωδία Μικρασιατών Πιερίας που ενθουσίασαν τους ακροατές.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μπαλογιάννης τόνισε την σημαντικότητα της ελληνικής οικογενείας που συνδυάζει ορθοδοξία και ιστορικό παρελθόν με αξίες πολιτισμού που περικλείουν δυναμικότητα για αλλαγή του κόσμου. Η οικογένεια εκφράζει την γνήσια κοινωνική ζωή, διότι στον γάμο υπάρχει αλήθεια ενώ στην κοινωνία συμβατικότητα, με την προϋπόθεση ο άνδρας και η γυναίκα να ωριμάσουν πρώτα πνευματικά και ψυχικά και να εγκαταλείψουν το εγώ τους.

Την Δευτέρα 2-12-2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε ως ομιλητή τον ομότιμο Καθηγητή Νευρολογίας του ΑΠΘ κ.Σταύρο Μπαλογιάννη με θέμα: "Η ελληνική οικογένεια στον σύγχρονο κόσμο". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης σε συνδιοργάνωση με το βιβλιοπωλείο "Μάτι". Ξεκίνησε μελωδικά η εκδήλωση με νοσταλγικά μικρασιατικά τραγούδια από τη χορωδία Μικρασιατών Πιερίας που ενθουσίασαν τους ακροατές.

Παρά τις σύγχρονες αλλαγές η ελληνική οικογένεια διατηρεί τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, που δεν τον συναντούμε σε άλλα κράτη, με τους γονείς και τα παιδιά, τους παππούδες και τους πλάγιους συγγενείς. Όταν τηρούνται οι βασικές αρχές της αρμονικής συμβιώσεως των γονέων όπως αγάπη, βαθύ αίσθημα σεβασμού, μεταφυσικές...

18-11-2019 Σταύρος Λυγερός

Σταύρος Λυγερός από την Κατερίνη: •	Ας μην χρειαστεί μια Εθνική Καταστροφή για να ξυπνήσουμε! •	Εάν χάσουμε έδαφος δεν το ξαναπαίρνουμε πίσω. •	Εάν εδραιωθεί η εγκατάσταση μεταναστών θα έχουμε αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού μας. •	Τα καμώματα του Trump και ο τυχοδιωκτισμός του Erdogan εγκυμονούν απρόβλεπτες καταστάσεις. •	Η Ευρώπη είναι διψασμένη για Ενέργεια και καταναλώνει το Ρωσικό πετρέλαιο!Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Διευθυντής SLpress.gr

Θέμα: Οι Νέες γεωπολιτικές ισορροπίες στην Αν.Μεσόγειο

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Α'βάθμια Εκπαίοδευση Πιερίας

                                 Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο)

 

 Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/cwTdF-W3d1c

.

 

Αποκαλυπτικός ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός από την Κατερίνη στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

 • Ας μην χρειαστεί μια Εθνική Καταστροφή για να ξυπνήσουμε!
 • Εάν χάσουμε έδαφος δεν το ξαναπαίρνουμε πίσω.
 • Εάν εδραιωθεί η εγκατάσταση μεταναστών θα έχουμε αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού μας.
 • Τα καμώματα του Trump και ο τυχοδιωκτισμός του Erdogan εγκυμονούν απρόβλεπτες καταστάσεις.
 • Η Ευρώπη είναι διψασμένη για Ενέργεια και καταναλώνει το Ρωσικό πετρέλαιο!

 

Η Σχολή Γονέων Κατερίνης συνεχίζει με απόλυτη συνέπεια το πρόγραμμα των ομιλιών της. Έτσι χθες, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου,   παρουσίασε στο πολυπληθές ακροατήριό της τον κ. Σταύρο Λυγερό, δημοσιογράφο και συγγραφέα σε μια άκρως επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Οι νέες γεωπολιτικές ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο». Ο ομιλητής διαπραγματεύτηκε το θέμα αναλυτικά και κατανοητά, αλλά και με βαθειά γνώση όλων των παραμέτρων που διαμορφώνουν τις πολιτικές και οικονομικές  εξελίξεις της περιοχής.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) ενώ στην έναρξη η χορωδία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Καραμούζα παρουσίασε ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα.   

Αποκαλυπτικός ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός από την Κατερίνη στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ας μην χρειαστεί μια Εθνική Καταστροφή για να ξυπνήσουμε! Εάν χάσουμε έδαφος δεν το ξαναπαίρνουμε πίσω. Εάν εδραιωθεί η εγκατάσταση μεταναστών θα έχουμε αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού μας. Τα καμώματα του Trump και ο τυχοδιωκτισμός του Erdogan εγκυμονούν απρόβλεπτες καταστάσεις. Η Ευρώπη είναι διψασμένη για Ενέργεια και καταναλώνει το Ρωσικό πετρέλαιο!

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στη διαδρομή του τουρκικού κράτους που είναι ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας στην περιοχή από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Περιέγραψε τον τουρκικό επεκτατισμό που ήταν μια διαρκής απειλή για ...

4-11-2019 Στέλιος Παπαθεμελής

Τη Δευτέρα 4-11-2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συνέχισε τις εκδηλώσεις της με την διάλεξη του κ. Στέλιου Παπαθεμελή, προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην Υπουργού. Το θέμα της ομιλίας παρέπεμπε σε ρήση του κυβερνήτη Καποδίστρια: "Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".πρώην Υπουργός - Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Θέμα: "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Ο Φιλήκοος των ξένων είναι Προδότης"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

                                Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών Δίου

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/bSkOFbMfXy0

.

 

 

Στέλιος Παπαθεμελής εμφανώς συγκινημένος  από την Κατερίνη:

 •        Είμαστε στόχος Αλλοίωσης του Εθνικού & Θρησκευτικού μας Φρονήματος με μηδενική Αντίσταση.
 •       Ο Καποδίστριας ήταν Έλλην 24 καρατίων!     
 •       Η Frontex αντί να είναι μηχανισμός αποτροπής είναι μηχανισμός υποδοχής!
 •      Απαιτούμε η Frontex να κάνει περιπολίες με την Τούρκικη ακτοφυλακή για την διασφάλιση των Θαλάσσιων συνόρων.
 •      Οι περισσότερες Μ.Κ.Ο είναι νταβατζήδες και προαγωγοί της παράνομης μετανάστευσης.
 •      Κριτόλαος: Εάν είστε άντρες δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε συμμάχους. Εάν όμως είστε ανδράποδα δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε αφεντικά!
 •      Ν.Καζαντζάκης: Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, μόνος σου πάρτην (την λευτεριά) αν μπορείς, αλλιώς δεν την αξίζεις!

Τη Δευτέρα 4-11-2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συνέχισε τις εκδηλώσεις της με την διάλεξη του κ. Στέλιου Παπαθεμελή, προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην Υπουργού. Το θέμα της ομιλίας παρέπεμπε σε ρήση του κυβερνήτη Καποδίστρια: "Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".

Τη Δευτέρα 4-11-2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συνέχισε τις εκδηλώσεις της με την διάλεξη του κ. Στέλιου Παπαθεμελή, προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην Υπουργού. Το θέμα της ομιλίας παρέπεμπε σε ρήση του κυβερνήτη Καποδίστρια: "Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".

Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά με τη χορωδία του Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς "Παρολύμπια Ηχώ" υπό την διεύθυνση του κ. Στέφανου Κουκάρα η οποία απέσπασε το θερμότατο χειροκρότημα του ακροατηρίου, για την εξαιρετική ερμηνεία των τραγουδιών της.

Ο κ. Παπαθεμελής με αφορμή την διακυβέρνηση και το ήθος του καλύτερου, ικανότερου και εντιμότερου κυβερνήτη του νεώτερου ελληνικού κράτους, του Καποδίστρια, σκιαγράφησε τη σύγχρονη εθνική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην πατρίδα μας. Όταν ο νεαρός Γεώργιος Μαυρομιχάλης, ο κατοπινός δολοφόνος του,...

3-11-2019 γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

Μεγάλη Τιμή και Ευλογία για την Πιερία, την Μητρόπολη Κίτρους και την Σχολή Γονέων Κατερίνης η παρουσία του καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου γέροντος Εφραίμ την Κυριακή 3-11-2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και ξεκίνησε με Αγιασμό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας & Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο για να ευλογηθεί η νέα ποιμαντική χρονιά και στην συνέχεια προβλήθηκε ένα εξαιρετικό 50λεπτο βίντεο παραγωγής του Ινστιτούτου Άγ. Μάξιμος ο Γραικός αφιερωμένο στον γέροντα Ιωσηφ τον Βατοπαιδινό με αφορμή τα 10 χρόνια της εκδημίας του.

Καθηγούμενος Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Θέμα: "Οι μαθητές του μακαρίου γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού" (60 χρόνια απο την κοίμηση του)

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ι.Μ.Κίτρους & Κατερίνης - Ένωση Θεολόγων Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/_j-xHLQRACE

.

 

Μεγάλη Τιμή και Ευλογία για την Πιερία, την Μητρόπολη Κίτρους και την Σχολή Γονέων Κατερίνης η παρουσία του καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου γέροντος Εφραίμ την Κυριακή 3-11-2019.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και ξεκίνησε με Αγιασμό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας & Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο για να ευλογηθεί η νέα ποιμαντική χρονιά και στην συνέχεια προβλήθηκε ένα εξαιρετικό 50λεπτο βίντεο παραγωγής του Ινστιτούτου Άγ. Μάξιμος ο Γραικός αφιερωμένο στον γέροντα Ιωσηφ τον Βατοπαιδινό με αφορμή τα 10 χρόνια της εκδημίας του.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανέφερε χαρακτηριστικά «…Σας πηγαίνω νοερά 45 χρόνια πρίν στο 1974 στην μαρτυρική Κύπρο. Ένας 18χρονος φοιτητής έρχεται στην Αθήνα στην Θεολογική Σχολή έχοντας χάσει τον πατέρα του λίγους μήνες πριν από τους Τούρκους στην Εισβολή. Εκεί στην σχολή μαθαίνει πρώτη φορά για τον παπά Εφραίμ τον Κατουνακιώτη και τον γέροντα Ιωσήφ (τον μετέπειτα γέροντα του) και το καλοκαίρι του 1975 επισκέπτεται για πρώτη φορά το Άγιον Όρος. Στα Κατουνάκια συναντάει τον παπά Εφραίμ ο οποίος του λέει… «Εσύ είσαι της γενεάς μας και θα βάλεις και πετραχείλι…» Την επομένη ημέρα ο φοιτητής μας το «εκμυστηρεύεται» στον ηγούμενο της Ι.Μ.Γρηγορίου μακαριστό π.Γεώργιο Καψάνη και του απάντησε:

«Σου το είπε ο γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης αυτό το πράγμα? Τελείωσε. Αυτός δεν μιλάει ποτέ τυχαία…Θα γίνεις μοναχός» Το ίδιο του είπε και ο ηγούμενος της Ι.Μ. Φιλοθέου π. Εφραίμ νυν Αριζονίτης ενώ στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου γνωρίζεται με τον γέροντα Ιωσήφ (πνευματικοπαίδι του γ. Ιωσήφ του ησυχαστού) και αλλάζει η ζωή του. Μένει κοντά του 28 χρόνια ακριβώς από την 1-7-1981 έως την Οσιακή κοίμηση του την 1-7-2009. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον φοιτητή μας ως τον πολυσέβαστο Άγιο Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ.

Μεγάλη Τιμή και Ευλογία για την Πιερία, την Μητρόπολη Κίτρους και την Σχολή Γονέων Κατερίνης η παρουσία του καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου γέροντος Εφραίμ την Κυριακή 3-11-2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και ξεκίνησε με Αγιασμό από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας & Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο για να ευλογηθεί η νέα ποιμαντική χρονιά και στην συνέχεια προβλήθηκε ένα εξαιρετικό 50λεπτο βίντεο παραγωγής του Ινστιτούτου Άγ. Μάξιμος ο Γραικός αφιερωμένο στον γέροντα Ιωσηφ τον Βατοπαιδινό με αφορμή τα 10 χρόνια της εκδημίας του.

Στην ομιλία του, ο γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο Άγιον Όρος και το νηπτικό βίωμα της κάθαρσης, φωτισμού και της Θέωσης. Η εκκλησία του Χριστού προχωρεί και προσφέρει Αγίους ακόμα και στις ημέρες μας όπως η πρόσφατη αναγγελία του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου για την πρόθεση της Αγιοκατατάξεως ...

21-10-2019 Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Από την πρώτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο . Κατερίνη 21-10-2019Θέμα: "Η Ποιμαντική μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για την Οικογένεια"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ι.Μ.Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος

 

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/yuaUAhPlVnM

.

 

 

 Μητροπολίτης Ιγνάτιος: 

 • Οι γονείς είναι το τόξο, το παιδί είναι το βέλος που φεύγει απο την φαρέτρα, αλλιώς καταστρέφεται.
 • Απο την ώρα που ενώνεται κάποιος στον γάμο ξεχνάει το εγώ...Τώρα υπάρχει το εμείς.
 • Πρώτα είναι ο, η σύζυγος και μετά τα παιδιά!
 • Ο έγγαμος βίος είναι άσκηση ενότητος που δεν τελείωνει ποτέ. Είναι το Πανεπιστήμιο της κοινής ζωής.
 • Αν δεν εμπιστεύεσαι τον Χριστό, τότε δεν εμπιστεύεσαι και τον άλλον.
 • για το Μεταναστευτικό ζήτημα: Θα σκύψω να πάρω την εικόνα (τον μετανάστη) και να την κρατήσω καθαρή!

 

 

Από την πρώτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο . Κατερίνη 21-10-2019

       Η έναρξη των διαλέξεων της νέας χρονιάς της Σχολής Γονέων Κατερίνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος. Θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου ήταν: «Η Ποιμαντική μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για την Οικογένεια». Η εκδήλωση άνοιξε με τον καθιερωμένο στην έναρξη της κάθε περιόδου αγιασμό που χοροστάτησε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος. Θα πρέπει να τονιστεί η ευτυχής σύμπτωση, η εκδήλωση να συμπίπτει με τη γιορτή του μακαριστού Χριστοδούλου και μάλιστα με θέμα που τιμά τη μνήμη του.

Από την πρώτη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο . Κατερίνη 21-10-2019

       Στην αρχή της ομιλίας του ο Επίσκοπος Ιγνάτιος με γνώση και σοφία επισήμανε ότι ο θεσμός της οικογένειας, σύμφωνα με και με τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για την...