11-3-2024 Κωνσταντίνος Κλεΐδης. "Η Γέννηση & ο Θάνατος των άστρων".

Τα Άστρα!... Ζούμε σε ένα Σύμπαν γεμάτο Ήλιους!... Μόνον ο γαλαξίας μας περιέχει περίπου 200 δις!... Και στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 2 τρις γαλαξίες!... Άρα, συνολικά, στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 1 τρις τρισεκατομμύρια άστρα!... Τα άστρα γεννιούνται!…Από τι υλικό είναι φτιαγμένα? Είναι στ’ αλήθεια βόμβες υδρογόνου? Πως σχηματίζονται? Και πόσο διαρκεί η δημιουργία ενός άστρου? Όλα τα άστρα έχουν πλανήτες? Μπορούν να φιλοξενήσουν Ζωή?Αστροφυσικός - Κοσμολόγος

Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών,

του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

ΘΕΜΑ: "Η Γέννηση & ο Θάνατος των άστρων".

Συνδιοργάνωση: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς Α.Ε.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=EXrMRmKSI-4

.

 

Τα Άστρα!...
Ζούμε σε ένα Σύμπαν γεμάτο Ήλιους!...
Μόνον ο γαλαξίας μας περιέχει περίπου 200 δις!...
Και στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 2 τρις γαλαξίες!...
Άρα, συνολικά, στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 1 τρις τρισεκατομμύρια άστρα!...
Τα άστρα γεννιούνται!…
Από τι υλικό είναι φτιαγμένα? Είναι στ’ αλήθεια βόμβες υδρογόνου?
 

 Τα Άστρα!... Ζούμε σε ένα Σύμπαν γεμάτο Ήλιους!... Μόνον ο γαλαξίας μας περιέχει περίπου 200 δις!... Και στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 2 τρις γαλαξίες!... Άρα, συνολικά, στο Σύμπαν υπάρχουν περίπου 1 τρις τρισεκατομμύρια άστρα!... Τα άστρα γεννιούνται!…Από τι υλικό είναι φτιαγμένα? Είναι στ’ αλήθεια βόμβες υδρογόνου? Πως σχηματίζονται? Και πόσο διαρκεί η δημιουργία ενός άστρου? Όλα τα άστρα έχουν πλανήτες? Μπορούν να φιλοξενήσουν Ζωή?

Πως σχηματίζονται? Και πόσο διαρκεί η δημιουργία ενός άστρου?
Όλα τα άστρα έχουν πλανήτες? Μπορούν να φιλοξενήσουν Ζωή?
Τα άστρα ζουν!… Πολλά χρόνια!…
Γιατί τα άστρα είναι φωτεινά?
Πόσον καιρό μπορούν να είναι φωτεινά?
Μπορούν τα άστρα να ζήσουν για πάντα?
Αυτά κι άλλα πολλά γνωρίσαμε στην τελευταία εκδήλωση για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 σε μια συναρπαστική παρουσίαση της σύγχρονης γνώσης για τον κόσμο των άστρων! Ξεναγός και συνοδοιπόρος μας ο αστροφυσικός - κοσμολόγος κ. Κωνσταντίνος Κλεΐδης με οδηγό την πιο υπέροχη επιστήμη της εποχής μας, την Σχετικιστική Αστροφυσική.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν 5 χορωδιακά τραγούδια από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παιδεία Παράδοσης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καρυοφυλλίδη. Η Εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με την εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

26-2-2024 Υποναύαρχος ε.α. Συμεών Κωνσταντινίδης. "Η Τούρκικη βάση στην Ανταρκτική".

Την προτελευταία εκδήλωση ολοκλήρωσε με επιτυχία την Δευτέρα 26-02-2024 η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένο ομιλητή τον Υποναύαρχο ε.α. και ωκεανογράφο - μετεωρολόγο κ. Συμεών Κωνσταντινίδη.  Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Η Τούρκικη βάση στην Ανταρκτική».  Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ναυτικής Αεροπορίας.Υποναύαρχος ε.α. Π.Ν. - Ωκεανογράφος

Μετεωρολόγος - Πρόεδρος ΕΣΝΑ - Πρόεδρος ΕΛΕΠΟΖ

ΘΕΜΑ: "Η Τούρκικη βάση στην Ανταρκτική".

Συνδιοργάνωση: Ελληνικός Σύνδεσμος Ναυτικής Αεροπορίας

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/9T-_gbX4JS4

.

Υποναύαρχος ε.α. Συμεών Κωνσταντινίδης απο την Κατερίνη:

- Όπου η Τουρκία πατήσει το πόδι της δεν φεύγει απο εκεί με Ειρηνικά μέσα!

-Η Τουρκία σχεδιάζει να γίνει Πολική δύναμη.

.

 

Την προτελευταία εκδήλωση ολοκλήρωσε με επιτυχία την Δευτέρα 26-02-2024 η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένο ομιλητή τον Υποναύαρχο ε.α. και ωκεανογράφο - μετεωρολόγο κ. Συμεών Κωνσταντινίδη.

Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Η Τούρκικη βάση στην Ανταρκτική».

Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ναυτικής Αεροπορίας.

Την προτελευταία εκδήλωση ολοκλήρωσε με επιτυχία την Δευτέρα 26-02-2024 η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένο ομιλητή τον Υποναύαρχο ε.α. και ωκεανογράφο - μετεωρολόγο κ. Συμεών Κωνσταντινίδη.  Το θέμα που αναπτύχθηκε ήταν: «Η Τούρκικη βάση στην Ανταρκτική».  Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ναυτικής Αεροπορίας.

Ο ομιλητής αφού ευχαρίστησε με την σειρά του θερμά τόσο τον Πρόεδρο της Σχολής κ. Κορομπίλη, όσο και όλο το Δ.Σ της Σχολής Γονέων για την τιμητική πρόσκληση να είναι σήμερα στα πλαίσια των ομιλιών που προγραμματίζει η Σχολή Γονέων και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης όλα αυτά τα χρόνια, ξεκίνησε την εισήγηση και  ανάπτυξη του θέματος και με οπτικοακουστικό υλικό.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον κύριο σκοπό εναέριων μέσω πολεμικού ναυτικού, στον εντοπισμό ...

12-2-2024 Μ. Τσολάκη - Μ. Αρναούτογλου - Εφ. Κουτσουράκη

 Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 12-02-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένες ομιλήτριες:  •	Την Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Δρ. Μάγδα Τσολάκη, •	Την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας Α.Π.Θ. κα. Μαριάνθη Αρναούτογλου. •	Tην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροανοσολογίας Α.Π.Θ. κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με τους φίλους της Σχολής ήταν: •	Σύγχρονη διαγνωστική & θεραπευτική διαδικασία στην Νόσο Αλτσχάιμερ. •	Διάγνωση και αντιμετώπιση της Νόσου Parkinson & •	Αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.Μάγδα Τσολάκη. Νευρολόγος - Ψυχίατρος - Θεολόγος.

Μαριάνθη Αρναούτογλου. Αν. Καθηγήτρια Νευρολογίας & Νευροφυσιολογίας Α.Π.Θ.

Ευφροσύνη Κουτσουράκη. Αν. Καθηγήτρια Νευρολογίας & Νευροανοσολογίας Α.Π.Θ.

ΘΕΜΑ: 

 • Σύγχρονη διαγνωστική & θεραπευτική διαδικασία στην Νόσο Αλτσχάιμερ.
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση της Νόσου Parkinson &
 • Αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας 

-Κέντρο ημέρας για την Άνοια «Παναγία η Βηματάρισα».

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=OJyAt3djcJA

.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 12-02-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένες ομιλήτριες:  

 • Την Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Δρ. Μάγδα Τσολάκη,
 • Την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας Α.Π.Θ. κα. Μαριάνθη Αρναούτογλου.
 • Tην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροανοσολογίας Α.Π.Θ. κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη.

 Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 12-02-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένες ομιλήτριες:  •	Την Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Δρ. Μάγδα Τσολάκη, •	Την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας Α.Π.Θ. κα. Μαριάνθη Αρναούτογλου. •	Tην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροανοσολογίας Α.Π.Θ. κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με τους φίλους της Σχολής ήταν: •	Σύγχρονη διαγνωστική & θεραπευτική διαδικασία στην Νόσο Αλτσχάιμερ. •	Διάγνωση και αντιμετώπιση της Νόσου Parkinson & •	Αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.


 Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 12-02-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένες ομιλήτριες:  •	Την Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Δρ. Μάγδα Τσολάκη, •	Την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας Α.Π.Θ. κα. Μαριάνθη Αρναούτογλου. •	Tην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροανοσολογίας Α.Π.Θ. κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με τους φίλους της Σχολής ήταν: •	Σύγχρονη διαγνωστική & θεραπευτική διαδικασία στην Νόσο Αλτσχάιμερ. •	Διάγνωση και αντιμετώπιση της Νόσου Parkinson & •	Αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με τους φίλους της Σχολής ήταν:

 • Σύγχρονη διαγνωστική & θεραπευτική διαδικασία στην Νόσο Αλτσχάιμερ.
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση της Νόσου Parkinson &
 • Αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 • Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 12-02-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με καλεσμένες ομιλήτριες:  •	Την Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Δρ. Μάγδα Τσολάκη, •	Την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας Α.Π.Θ. κα. Μαριάνθη Αρναούτογλου. •	Tην Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευροανοσολογίας Α.Π.Θ. κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με τους φίλους της Σχολής ήταν: •	Σύγχρονη διαγνωστική & θεραπευτική διαδικασία στην Νόσο Αλτσχάιμερ. •	Διάγνωση και αντιμετώπιση της Νόσου Parkinson & •	Αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με το Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας & το Κέντρο ημέρας για την Άνοια «Παναγία η Βηματάρισα».

Οι ομιλήτριες...

29-1-2024 Δρ. Μάνος Δανέζης. «Οι παράλληλες κοσμολογικές προτάσεις Δημοκρίτου & Riemann».

 

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Δευτέρα 29-01-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον Αστροφυσικό Δρ. Μάνο Δανέζη. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Οι παράλληλες κοσμολογικές προτάσεις Δημοκρίτου & Riemann». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με το Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Παραδοσιακή Χορωδία Λιτοχώρου «ΑΝΑΣΑ» του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίκας Φωτοπούλου.Αστροφυσικός - Ομότιμος Καθηγητής του 

Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θέμα: «Οι παράλληλες κοσμολογικές προτάσεις Δημοκρίτου & Riemann».

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Β/Βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/rKn_SKzLdm8

.

 

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Δευτέρα 29-01-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον Αστροφυσικό Δρ. Μάνο Δανέζη.
Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Οι παράλληλες κοσμολογικές προτάσεις Δημοκρίτου & Riemann». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με το Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  Πιερίας.

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Παραδοσιακή  Χορωδία Λιτοχώρου «ΑΝΑΣΑ» του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίκας Φωτοπούλου.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Δευτέρα 29-01-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον Αστροφυσικό Δρ. Μάνο Δανέζη. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Οι παράλληλες κοσμολογικές προτάσεις Δημοκρίτου & Riemann». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με το Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Παραδοσιακή Χορωδία Λιτοχώρου «ΑΝΑΣΑ» του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίκας Φωτοπούλου.
           Ο Δρ. Μάνος Δανέζης αφού ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ της Σχολής Γονέων για την τιμητική πρόσκληση να είναι στην Κατερίνη στα πλαίσια των ομιλιών της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης όλα αυτά τα χρόνια, ξεκίνησε την ανάπτυξη του θέματος.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Δευτέρα 29-01-2024 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον Αστροφυσικό Δρ. Μάνο Δανέζη. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Οι παράλληλες κοσμολογικές προτάσεις Δημοκρίτου & Riemann». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με το Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Παραδοσιακή Χορωδία Λιτοχώρου «ΑΝΑΣΑ» του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίκας Φωτοπούλου.

Η κοσμολογία της νόησης μελετά τις απόψεις μας για την γέννηση του Σύμπαντος και την εξέλιξη του στο μέλλον. Οι απόψεις προσωκρατικών φιλοσόφων και ιδιαίτερα ...

15-1-2024 π. Παύλος Ντούρος. "Ο Φωτιστής & Διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός"

Πρώτος ομιλητής για το έτος 2024 ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π. Παύλος Ντούρος και διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος». Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο φωτιστής και διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».Ιεροκήρυκας Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος

Διευθυντής Πνευματικού Κέντρου "Ο Άγιος Φώτιος".

Θέμα: "Ο Φωτιστής & Διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πνευματικό Κέντρο "Ο Άγιος Φώτιος".

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=BTt6u6M6vQY

.

 

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δια στόματος π. Παύλου Ντούρου.

 • Περνάμε μια ζωή κάνοντας παρέα με έναν άγνωστο, τον ευατόν μας.
 • Αυτά δεν τα λέω για να κάνετε κακό ... αλλά να κλαίτε που δεν δέχτηκαν Χριστό και να μετανοήσουμε εμείς για αυτούς.
 • Οι Άγιοι ενθρονίζονται στις καρδιές των ανθρώπων.
 • Εάν αναγεννηθούμε εσωτερικά τότε είμαστε πραγματικά Ελεύθεροι.
 • Αυτός ο άμβωνας που σας κηρύττω είναι ο τάφος μου.

            Πρώτος ομιλητής για το έτος 2024 ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π. Παύλος Ντούρος και διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος». Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο φωτιστής και διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Πρώτος ομιλητής για το έτος 2024 ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π. Παύλος Ντούρος και διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος». Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο φωτιστής και διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

            Ο κ. Κων. Κορομπίλης Πρόεδρος της Σχολής ανοίγοντας την εκδήλωση εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου «Ο Ηράκλειτος»  που τραγούδησε έξοχα και θαυμάσια τραγούδια υπό την διεύθυνση της Χοράρχη κ. Μαρίκας Φωτοπούλου.

Πρώτος ομιλητής για το έτος 2024 ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης π. Παύλος Ντούρος και διευθυντής του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Φώτιος». Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο φωτιστής και διδάχος του Γένους μας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

            Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη εις την μνήμη του π. Λουκά Φιλοθεϊτη ο οποίος μίλησε εις την σχολή τρείς φορές. Την 21-10-1991 με θέμα: «Τι εστίν Άνθρωπος;», την 27-1-2003 με θέμα: «Από πού; Τι περιμένεις;» και την 22-3-2004 με θέμα: «Ο Σταυροαναστάσιμος βίος του Ορθόδοξου Χριστιανού». Την 4η φορά αρνήθηκε αλλά κάτι δεν τον ανάπαυε, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση αλλά δεν πρόλαβε, γιατί την 10.1.2022 κοιμήθηκε. Απευθυνθήκαμε εις τον κατά σάρκα ανεψιό του π. Παύλο ο οποίος ...

18-12-2023 π. Ευάγγελος Παπανικολάου. "Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα"

Η τελευταία εκδήλωση του 2023 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 19-12-2023 με επίσημο καλεσμένο ομιλητή τον Ιατρό και Ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας.Ιατρός - Ιεραπόστολος

Θέμα: "Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ένωση Θεολόγων Πιερίας.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/b2lnEsD5i-k

.

Καταιγιστικός ο ιατρός π. Ευάγγελος Παπανικολάου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

Τόνισε χαρακτηριστικά. Όλοι εμείς κλήρος και λαός:

 • Δεν έχουμε συνέπεια λόγου και έργων!
 • Δεν φοβάμαι να συγκρουστώ με το σύστημα.
 • Η Παγκοσμιοποίηση μας θέλει να πεθάνουμε απέλπιδες!
 • Η εκκλησία είναι το δώσε, όταν η εκκλησία είναι το πάρε, δεν είναι εκκλησία!
 • 30 χρόνια μεγάλωνα τα παιδιά του φονιά του γιού μου!

Η τελευταία εκδήλωση του 2023 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 19-12-2023 με επίσημο καλεσμένο ομιλητή τον Ιατρό και Ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου.
Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα».
Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας.

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου με την Χορωδία Νέου Κεραμιδίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νικολάου Πατρή.

Η τελευταία εκδήλωση του 2023 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 19-12-2023 με επίσημο καλεσμένο ομιλητή τον Ιατρό και Ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας.


           Ο π. Ευάγγελος ξεκίνησε να μοιράζεται τις εμπειρίες του από το Άγιο ‘Ορος μέσα από γεγονότα και καταστάσεις από την ζωή του όπως τις βίωσε. Ο π. Ευάγγελος μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν αντέχουμε τους Σταυρούς των ανθρώπων, δειλιάζουμε και εγκαταλείπουμε. Δε ξέρουμε τι είναι η Αγάπη. Οφείλουμε όχι να καταστρέψουμε τα πάθη μας αλλά να τα μεταμορφώσουμε.

Η τελευταία εκδήλωση του 2023 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 19-12-2023 με επίσημο καλεσμένο ομιλητή τον Ιατρό και Ιεραπόστολο π. Ευάγγελο Παπανικολάου. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: «Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας.


Έργο των επισκόπων είναι να βρούν και να σώσουν το χαμένο πρόβατο. Το Άγιο Όρος αποτελεί πόλο έλξης πολλών ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι μια κοινότητα πολυσυλλεκτική που εκπροσωπεί το Ορθόδοξο γένος.

4-12-2023 Αθανάσιος Ρακοβαλής "Μου είπε ο Άγιος Παΐσιος"

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 04-12-2023 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον φυσικό, Αγιογράφο και καθηγητή κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Μου είπε ο Άγιος Παΐσιος ». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία «Βυζαντινοί Μελωδοί» της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης όπου ακούστηκαν Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Παΐσίου.Καθηγητής - Συγγραφέας

Θέμα: "Μου είπε ο Άγιος Παΐσιος"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Γ.Ε.Χ.Α. Παράρτημα Κατερίνης

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/_gvUZWELBgY

.

 

Αθανάσιος Ρακοβαλής στην Κατερίνη για τον Άγιο Παΐσιο:

 • Θα γίνουν γεγονότα που θα συνταραχθούν τα Έθνη.
 • Η Τουρκία θα διαλυθεί. Θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι. Οι Αρμένιοι θα πάρουν πίσω τα μέρη τους.
 • Η Τουρκία θα μας επιτεθεί. Θα αρπάξει 1-2 νησιά, αλλά αυτό θα είναι το τέλος της.
 • Θα περάσουμε δύσκολα. Θα πούμε το ψωμί – ψωμάκι. Χρόνος δεν θα είναι. Κάτι μήνες θα κρατήσει.
 • Οι Άγιοι αποκαλύπτουν τον Θεό στους ανθρώπους
 • Τον είδα να αστράφτει. Δεν μπορούσα να τον κοιτάξω.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 04-12-2023 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον φυσικό, Αγιογράφο και καθηγητή κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Μου είπε ο Άγιος Παΐσιος ». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 04-12-2023 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον φυσικό, Αγιογράφο και καθηγητή κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Μου είπε ο Άγιος Παΐσιος ». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία «Βυζαντινοί Μελωδοί» της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης όπου ακούστηκαν Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Παΐσίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία «Βυζαντινοί Μελωδοί» της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης όπου ακούστηκαν Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Παΐσίου.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 04-12-2023 από την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο καλεσμένο ομιλητή αυτή την φορά τον φυσικό, Αγιογράφο και καθηγητή κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Μου είπε ο Άγιος Παΐσιος ». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με την Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία «Βυζαντινοί Μελωδοί» της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης όπου ακούστηκαν Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Παΐσίου.

Ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής αφού...

20-11-2023 Άντζελα Γκερέκου " Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 20-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημη καλεσμένη την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Άντζελα Γκερέκου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ του Δήμου Κατερίνης, με το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τα Mediterranean Ηotels Β. Λάμπρου Α.Ε. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμη Μαυρίδη.Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)

Θέμα: "Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

- Ο.Π.Α.Π.Π. - Αικατερίνεια.

-Επιμελητήριο Πιερίας

-Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

-Mediterannean Hotels Β.Λάμπρου Α.Ε.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/14xwTBYoEuc

.

Άντζελα Γκερέκου απο την Κατερίνη:
Η Ελλάδα δεν είναι "mass production", είναι PREMIUM!
 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 20-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημη καλεσμένη την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Άντζελα Γκερέκου.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη».
Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ του Δήμου Κατερίνης, με το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τα Mediterranean Ηotels Β. Λάμπρου Α.Ε.

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμη Μαυρίδη.Η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Πρόεδρο κο Κορομπίλη, όσο και όλο το Δ.Σ της Σχολής Γονέων για την τιμητική πρόσκληση να είναι σήμερα μαζί μας, στα πλαίσια των ομιλιών που προγραμματίζει η Σχολή Γονέων, αναφέρθηκε στο πως ο αειφόρος - βιώσιμος προορισμός είναι εκείνος, όπου το σύνολο των τουριστικών δράσεων οφείλει να σέβεται το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό του τόπου- υλικό και άυλο- καθώς και τον αυθεντικό χαρακτήρα των τοπικών κοινοτήτων. Για την Ελλάδα αλλά και την περιοχή της Κατερίνης, υπογράμμισε πως ο Πολιτισμός και η ελληνική Διατροφή με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα θα πρέπει να είναι σε οργανική σύζευξη με την τουριστική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας έτσι το βιώσιμο πρόσημό της.
Αναφερόμενη ειδικά στον Όλυμπο θα τόνισε πως αποτελεί όχι μόνο τεράστιο κεφάλαιο για την τοπική κοινωνία αλλά για ολόκληρη τη χώρα καθώς διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε κορυφαίο, διεθνές τοπόσημο αειφόρου, βιώσιμου προορισμού.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 20-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημη καλεσμένη την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Άντζελα Γκερέκου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ του Δήμου Κατερίνης, με το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τα Mediterranean Ηotels Β. Λάμπρου Α.Ε. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμη Μαυρίδη.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 20-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημη καλεσμένη την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Άντζελα Γκερέκου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Αειφόρος Τουριστική Ανάπτυξη». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το με τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ του Δήμου Κατερίνης, με το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και τα Mediterranean Ηotels Β. Λάμπρου Α.Ε. Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμη Μαυρίδη.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολύ συχνά γίνεται παρερμηνεία του όρου βιώσιμος τουρισμός. Πολλοί τον ταυτίζουν αποκλειστικά και μόνο με τον ‘’πράσινο’’ τουρισμό, τον φιλικό δηλαδή προς το περιβάλλον. Ο όρος βιώσιμος τουριστικός προορισμός είναι πολύ ευρύτερος και αφορά όλον τον κύκλο της δράσης, οργάνωσης και διαχείρισης του προορισμού.

13-11-2023 Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης - Αντιστράτηγος Λάμπρος Τζούμης

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 13-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημους καλεσμένους ομιλητές τους: Ναύαρχο ε.α. Κοσμά Χρηστίδη και τον Αντιστράτηγο ε.α. Λάμπρο Τζούμη. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και την Opto Hellas Παπανικολάου.Επίτιμος Α.Γ.Ε.Ν.  Ναύαρχος ε.α. - Αντιστράτηγος ε.α.

ΘΕΜΑ: "Ελληνοτουρκικές σχέσεις"

Συνδιοργάνωση: 

-Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

- Opto Hellas Παπανικολάου

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/ZeMNwomA5h4

.

Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης:

 • Όσο η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με συμμαχικούς επαίνους, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη.
 • Το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο για την Ελλάδα: Ειρήνη σημαίνει Υποχώρηση και Πόλεμος σημαίνει Συντριβή.
 • Σήμερα, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αυτοπαγιδεύεται από τις φοβίες των ηγετών της.

 Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 13-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημους καλεσμένους ομιλητές τους: Ναύαρχο ε.α. Κοσμά Χρηστίδη και τον Αντιστράτηγο ε.α. Λάμπρο Τζούμη. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις». Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και την Opto Hellas Παπανικολάου.

Αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης:

 • Η Τουρκία επιθυμεί μέτρα συγκυριαρχίας ενώ η Ελλάδα υιοθετεί μέτρα αποφυγής εντάσεων.
 • Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι η γλώσσα της ισχύος και όχι η διπλωματική.
 • Υπάρχουν τρείς τρόποι επίλυσης διακρατικών διαφορών: Η διαιτησία, Η διπλωματία, Ο πόλεμος.
 • Η Ελλάδα βρίσκεται στο ακρότατο όριο της περιοχής μεταξύ πολέμου και Ειρήνης.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 13-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημους καλεσμένους ομιλητές τους:
Ναύαρχο ε.α. Κοσμά Χρηστίδη και τον Αντιστράτηγο ε.α. Λάμπρο Τζούμη.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Η εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και την Opto Hellas Παπανικολάου.

6-11-2023 Θοδωρής Σπηλιώτης "Από το Μανχάταν στο Άγιον Όρος"

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 06-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον καθηγητή – συγγραφέα Θοδωρή Σπηλιώτη ο οποίος μας παρουσίασε την εκπληκτική αλλαγή στη ζωή του ενός «Golden boy» της εποχής του, που τα είχε όλα και τα άφησε όλα για να μονάσει στο Άγιον Όρος! Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Από το Μανχάταν στο Άγιον Όρος».Καθηγητής - Συγγραφέας

ΘΕΜΑ: "Από το Μανχάταν στο Άγιον Όρος"

Συνδιοργάνωση: Βιβλιοπωλείο "ΜΑΤΙ"

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/-o2Rd4rjGa4

.

Θοδωρής Σπηλιώτης από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Όταν ήμουν τριάντα ετών, ήθελα να είμαι επιτυχημένος. Με τον καιρό συνειδητοποίησα την επιθυμία μου να γίνω ευτυχισμένος!»
 • Οι Σχολές Ψυχολόγων ανεβάζουν το εγώ μας. Η εκκλησία σε ταπεινώνει.
 • Ο αγώνας έχει μεγαλύτερη αξία από την Νίκη.
 • Τίποτα δεν σου χαρίζεται στην ζωή. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για τα εύκολα, μα για τα δύσκολα.
 • ΓΕΝΑΙΟΔΩΡΙΑ: Μόνο όταν βοηθάς και προσφέρεις μπορείς να καταλάβεις έστω και λίγο την θέση και τον πόνο του άλλου.

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 06-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον καθηγητή – συγγραφέα Θοδωρή Σπηλιώτη ο οποίος μας παρουσίασε την εκπληκτική αλλαγή στη ζωή του ενός «Golden boy» της εποχής του, που τα είχε όλα και τα άφησε όλα για να μονάσει στο Άγιον Όρος! Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Από το Μανχάταν στο Άγιον Όρος».

Μια ακόμη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 06-11-2023 στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον καθηγητή – συγγραφέα Θοδωρή Σπηλιώτη ο οποίος μας παρουσίασε την εκπληκτική αλλαγή στη ζωή του ενός «Golden boy» της εποχής του, που τα είχε όλα και τα άφησε όλα για να μονάσει στο Άγιον Όρος! Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Από το Μανχάταν στο Άγιον Όρος».

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Χορωδία Μικρασιατών Πιερίας.

Η ζωή είναι μια συνεχής προσπάθεια. Πώς όμως είναι η ζωή μας σήμερα; Γρήγοροι ρυθμοί ζωής, άγχος, εξειδίκευση, ατομική ανάδειξη, ευκολία σε κάθε δραστηριότητα μειωμένη προσπάθεια, υλικός ευδαιμονισμός, τεχνολογική ανάπτυξη , αλλοτρίωση.
Η κατάκτηση της ευτυχίας περιορίζεται και πραγματώνεται στην κατανάλωση υλικών αγαθών.

30-10-2023 Δρ. Ιωάννης Μάζης "Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Μεσόγειο"

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 30-10-2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την ΑΧΕΠΑ – Ελλάς Τμήμα Κατερίνης «ΟΛΥΜΙΟΣ ΖΕΥΣ» με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Μάζη και θέμα: «Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Μεσόγειο» Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Δημοτική Χορωδία «Ιωάννης & Θεόφραστος Σακελλαρίδης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμη Μαυρίδη.Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ

ΘΕΜΑ: "Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Μεσόγειο"

Συνδιοργάνωση: ΑΧΕΠΑ - ΕΛΛΑΣ Τμήμα Κατερίνης "ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ".

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/CrMTQo88NiY

.

            

                              Ιωάννης Μάζης απο την Κατερίνη:

 • Ελπίζω στη σοβαρότητα του ιρανικού κράτους ώστε να μην εμπλακεί επισήμως -ως κρατική οντότης το Ιράν. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε έναν πυρηνικό πόλεμο.
 • Χαλίφης των πιστών προσπαθεί να γίνει ο Ερντογάν και μόνο ένας Χαλίφης των πιστών μπορεί να κηρύξει Τζιχάντ (Ιερό πόλεμο). Αλλά αυτό, για σειρά λόγων, είναι αδύνατο!
 • Η Ελλάδα και η Κύπρος έκαναν το ηθικώς και διπλωματικώς δυνατόν σχετικά με το ψήφισμα του Ο.Η.Ε.
 • H Tουρκία θέλει να καταστεί εγγυητής στην Γάζα για να ελέγχει την ΑΟΖ της και μέσω αυτής, να ελέγξει τις ενεργειακές Μεταφορές από την Ανατολική Μεσόγειο προς την ΕΕ μέσω των εδαφών της.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 30-10-2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την ΑΧΕΠΑ – Ελλάς Τμήμα Κατερίνης «ΟΛΥΜΙΟΣ ΖΕΥΣ» με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Μάζη και θέμα: «Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Μεσόγειο»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 30-10-2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την ΑΧΕΠΑ – Ελλάς Τμήμα Κατερίνης «ΟΛΥΜΙΟΣ ΖΕΥΣ» με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Μάζη και θέμα: «Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Μεσόγειο»

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Δημοτική Χορωδία «Ιωάννης & Θεόφραστος Σακελλαρίδης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμη Μαυρίδη.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 30-10-2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την ΑΧΕΠΑ – Ελλάς Τμήμα Κατερίνης «ΟΛΥΜΙΟΣ ΖΕΥΣ» με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Μάζη και θέμα: «Γεωπολιτικές Δυναμικές στην Μεσόγειο» Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Δημοτική Χορωδία «Ιωάννης & Θεόφραστος Σακελλαρίδης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμη Μαυρίδη.

Η Τουρκία -ήδη από την δεκαετία του 1990 όπως τόνιζε ο Καθηγητης- εξισλαμίζετο με λογαριθμικούς ρυθμούς. Πηγή του διεθνούς ισλαμιστικού κινήματος είναι η Οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου. Εκεί είχε την έδρα της η Βρετανο-γαλλική Εταιρεία της Διώρυγας του Σουέζ. Η περιοχή είχε αποκτήσει ιδιαίτερα έντονα δυτικά χαρακτηριστικά τα οποία δημιούργησαν τις προϋποθέσεις δημιουργίας μιας ισλαμιστικής «καθαρότητος» κινήματος, το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων υπό τον μουσουλμάνο δάσκαλο Χάσαν αλ Μπάνα. Το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων «ενισχύθηκε» εντέχνως από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσιες ως το αντίπαλον δέος του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Αιγύπτου που διαρκώς εξαπλωνόταν στο λαό και ήταν δεμένο στο άρμα του Στάλιν. Η Βρετανία δεν ήθελε να χάσει τον έλεγχο της διώρυγας του Σουέζ.

23-10-2023 Βίκυ Φλέσσα "Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;".

Με τη γνωστή στο πανελλήνιο δημοσιογράφο – κλασική φιλόλογο κυρία Βίκυ Φλέσσα ξεκίνησε το φετινό ταξίδι της για την 35η χρονιά η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»Δημοσιογράφος - Κλασική Φιλόλογος

ΘΕΜΑ: "Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/h0I-N37OiV4

.

Η Βίκυ Φλέσσα στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

 • Η τεχνητή νοημοσύνη δεν προγραμματίζεται από ανθρώπους, έχει πλέον φτάσει στο σημείο να αυτοπρογραμματίζεται!
 • Ο πατέρας συμβολίζει τα όρια! Όταν απουσιάζουν τα όρια, δημιουργείται πρόβλημα στο παιδί.
 • Δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος να καταστρέψεις τα παιδιά σου από το να τα θεωρείς ιδιοκτησία σου!
 • Τεκνοθεσία: Δεν μπορούμε να «παίζουμε» τους γονείς στις πλάτες των παιδιών!
 • Ό,τι και όσα να προσφέρουμε στα παιδιά μας, εάν δεν έχει καλή σχέση το αντρόγυνο, δεν κάνουμε τίποτα!

Με τη γνωστή στο πανελλήνιο δημοσιογράφο – κλασική φιλόλογο κυρία Βίκυ Φλέσσα ξεκίνησε το φετινό ταξίδι της για την 35η χρονιά η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»

Με τη γνωστή στο πανελλήνιο δημοσιογράφο – κλασική φιλόλογο κυρία Βίκυ Φλέσσα ξεκίνησε το φετινό ταξίδι της για την 35η χρονιά η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;»

Η κυρία Βίκυ Φλέσσα δεινή αφηγήτρια με λόγο άμεσο, παραστατικό και ζωντανό, καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο αναλύοντας υπό το πρίσμα της ψυχανάλυσης θέματα που αφορούν στην σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Η παρουσίαση βασίστηκε στο βιβλίο της, το οποίο εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ μετά από πολύωρες συνεντεύξεις με τον συμπατριώτη μας και κορυφαίο ψυχίατρο και ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε Συνδιοργάνωση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Πιερίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η κυρία Φλέσσα ανέφερε μεταξύ άλλων, τα κάτωθι: