18-3-2019 γέρων Νίκων

γέρων Νίκων    Η Κατάκριση Μέρος Β΄γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίων Αποστόλων

Σκήτης Ξενοφώντος του Αγίου Όρους 

ΘΕΜΑ: "Η Κατάκριση" Μέρος Β'

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ι.Σ."ΚΥΡΙΑΚΗ"

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/QoHHZoUAVKI

.

 

 

 

 

 γέρων Νίκων απο την Κατερίνη: Ασχολούμαστε συνέχεια με τα αρνητικά των άλλων και όχι με τα αρνητικά του ευατού μας! Ποιός σώφρων άνθρωπος θα άφηνε τον δικό του νεκρό και θα έτρεχε να κλάψει τον νεκρό του γείτονα?

 

H Σχολή Γονέων- Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συμπλήρωσε τον κύκλο ομιλιών των τριάντα συνεχών ετών λειτουργίας της με μια πολύ διδακτική επετειακή ομιλία. Καλεσμένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γέρων της Ιεράς Καλύβης των Αγίων Αποστόλων  του Αγίου Όρους π. Νίκων. Το θέμα του ήταν η συνέχεια και το δεύτερο μέρος παλαιότερης ομιλίας του με θέμα «Η Κατάκριση»

 

H Σχολή Γονέων- Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συμπλήρωσε τον κύκλο ομιλιών των τριάντα συνεχών ετών λειτουργίας της με μια πολύ διδακτική επετειακή ομιλία. Καλεσμένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γέρων της Ιεράς Καλύβης των Αγίων Αποστόλων  του Αγίου Όρους π. Νίκων. Το θέμα του ήταν η συνέχεια και το δεύτερο μέρος παλαιότερης ομιλίας του με θέμα «Η Κατάκριση»

Με παραστατικό και πολύ απλό τρόπο ο ομιλητής στην αρχή της διάλεξης ανέλυσε με γενικό τρόπο τη γλωσσική σημασία και το περιεχόμενο της λέξης Κατάκριση σε αντιδιαστολή με τη σημασία και το ...

25-2-2019 Νίκος ΛΥΓΕΡΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία και πλήρη αποδοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε  μια ενδιαφέρουσα  ομιλία σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου 2019  με επίσημο καλεσμένο κ. Νίκο Λυγερό στη Σχολή Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο κος Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής, ερευνητής  μα κυρίως στρατηγικός  αναλυτής. Στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης  παρουσιάστηκε  διάλεξη με θέμα "Στρατηγική Έξυπνη Ιστορία"  και στην εκδήλωση  συνδιοργανωτής  ήταν το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κλιγγοπούλου Ρεβέκκα.Καθηγητής Γεωστρατηγικής - Στρατηγικός Σύμβουλος

ΘΕΜΑ: "Στρατηγική Έξυπνη Ιστορία"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κέντρο Ξένων Γλωσσών "Κλιγγοπούλου Ρεβέκκα"

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/oNLCLLWJ5Jc

.

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και πλήρη αποδοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε  μια ενδιαφέρουσα  ομιλία σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου 2019  με επίσημο καλεσμένο κ. Νίκο Λυγερό στη Σχολή Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο κος Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής, ερευνητής  μα κυρίως στρατηγικός  αναλυτής. Στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης  παρουσιάστηκε  διάλεξη με θέμα "Στρατηγική Έξυπνη Ιστορία"  και στην εκδήλωση  συνδιοργανωτής  ήταν το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κλιγγοπούλου Ρεβέκκα.

 Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου , ανάμεσα τους ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Θεόδωρος Παυλίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανέστης Μυστρίδης,  η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ασημίνα Στρίμπα , οι Αντιδήμαρχοι κ. Αν. Παπαζήσης  και κ. Δημ.Ντούρος, οι πολιτευτές κ. Μπέης Δημήτριος , και  κ. Ξενοφώντας Μπαραλιάκος και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Νομού Πιερίας.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήρη αποδοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε  μια ενδιαφέρουσα  ομιλία σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου 2019  με επίσημο καλεσμένο κ. Νίκο Λυγερό στη Σχολή Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο κος Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής, ερευνητής  μα κυρίως στρατηγικός  αναλυτής. Στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης  παρουσιάστηκε  διάλεξη με θέμα "Στρατηγική Έξυπνη Ιστορία"  και στην εκδήλωση  συνδιοργανωτής  ήταν το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κλιγγοπούλου Ρεβέκκα.

Η διάλεξη ξεκίνησε αναδεικνύοντας την σύνδεση της Ιστορίας και της  Στρατηγικής . Είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και η σύνδεση τους αφορά τον ρόλο και τον σκοπό που επιτελεί έκαστη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην εύρεση ενός δημιουργικού και συνάμα  πρωτότυπου τρόπου εκμάθησης της Ιστορίας στα σχολεία με απώτερο σκοπό να αποφευχθεί η αποστήθιση και στείρα γνώση. Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και όχι τύχης επί παραδείγματι.

11-2-2019 Δρ. Γεώργιος ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Συναρπαστική η ομιλία του Ψυχιάτρου-Ψυχοθεραπευτή και καθηγητή της Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμπολίτη μας, Δρ. Γεωργίου Παπαζήση στη Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας. Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

ΘΕΜΑ: "Φάρμακα & Εγκέφαλος: Μύθοι & Αλήθειες"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/SFXhzw5hRPo

.

 

 

ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

( ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)

Συναρπαστική η ομιλία του Ψυχιάτρου-Ψυχοθεραπευτή και καθηγητή της Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμπολίτη μας, Δρ. Γεωργίου Παπαζήση στη Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας. Η διάλεξη έγινε στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Κατερίνης ΕΚΑΒΗ τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος πολιτών της πόλης μας. Χαιρετισμό απηύθυνε στην αρχή της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο εκλεκτός ομιλητής έκανε μια γενική εισαγωγή στο φάρμακο. Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της δράσης των φαρμάκων, που είναι σύνθετες χημικές ουσίες, σε σχέση με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία που εφαρμόζεται στην ιατρική επιστήμη. Τόνισε ότι για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και για να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες, πρέπει να εφαρμόζεται η ατομική διακύμανση της χρήσης τους. Το ίδιο μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους τους ασθενείς γιατί η θεραπεία είναι αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων όπως των γονιδίων, της ηλικίας, του φύλου και του βάρους του ασθενή. Επίσης ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως το κάπνισμα, η διατροφή και η χρήση του αλκοόλ.

Συναρπαστική η ομιλία του Ψυχιάτρου-Ψυχοθεραπευτή και καθηγητή της Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμπολίτη μας, Δρ. Γεωργίου Παπαζήση στη Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.

Στη συνέχεια ο καθηγητής αναφέρθηκε στη φυσιολογία του εγκεφάλου που τον χαρακτήρισε σαν ένα «Σκεπτόμενο όργανο». Τόνισε ότι είναι υπεύθυνο για τις κινήσεις, τις αισθήσεις, τη νοητική λειτουργία (μνήμη, προσοχή, κρίση, συγκέντρωση) αλλά και τα συναισθήματα. Υπεύθυνο για όλη αυτή τη θαυμάσια και πολύπλοκη λειτουργία είναι το «Νευρικό Κύτταρο». Αυτό δίνει όλες τις εντολές στον οργανισμό, σε εκατομμύρια ...

28-1-2019 Μαρία ΜΑΛΛΙΑΡΑ - Χρήστος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ - Μαρίνα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ο 2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε δυναμικά τις εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ομιλίας ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 28-1-2019 εισηγητές στην εκδήλωση ήταν η Δρ. Μαρία Μαλλιάρα, Διευθύντρια Νεφρού ΓΝ Κατερίνης, ο κ. Χρήστος Καραγκιόζης, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και η κ. Μαρίνα Οικονόμου, Επιμελήτρια Β' Εντατικολόγος. Το θέμα ήταν "Νεφροπάθειες και αντιμετώπισή τους. Δωρεά ιστών και οργάνων".Διευθύντρια Νεφρού Γ.Ν.Κ. - Γ.Γρ. Παν.Ομ.Νεφροπαθών - Επιμελήτρια Β' Εντατικολόγος

ΘΕΜΑ: "Νεφροπάθειες και αντιμετώπισή τους. Δωρεά Ιστών & Οργάνων"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/837fse2l9gU

.

 

 

 

Το 2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε δυναμικά τις εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ομιλίας ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 28-1-2019 εισηγητές στην εκδήλωση ήταν η Δρ. Μαρία Μαλλιάρα, Διευθύντρια Νεφρού ΓΝ Κατερίνης, ο κ. Χρήστος Καραγκιόζης, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και η κ. Μαρίνα Οικονόμου, Επιμελήτρια Β' Εντατικολόγος. Το θέμα ήταν "Νεφροπάθειες και αντιμετώπισή τους. Δωρεά ιστών και οργάνων".

Στην πρώτη εισήγηση η νεφρολόγος γιατρός κ. Μαλλιάρα ενημέρωσε τους ακροατές για τα νεφρά, που είναι συμπαγή σπλαχνικά όργανα, με σπουδαίο ρόλο στον οργανισμό εφόσον αποβάλλουν τοξικές ουσίες και υγρά και καθορίζουν ορμονικές λειτουργίες. Ένας στους 700 ασθενείς μπορεί να υποφέρει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Παράγοντες για τη νόσο είναι η μεγάλη ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό και ισχυρότεροι παράγοντες η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το πολύ αλάτι, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Πρώιμα συμπτώματα είναι η τακτική ούρηση και ιδιαίτερα η νυκτερινή, πρηξίματα, οιδήματα, κνησμός, δύσπνοια, αίσθηση του κρύου, αναπνοή που μυρίζει σαν αμμωνία κ.ά. Κατά την συντηρητική θεραπεία πρέπει κανείς να προσέξει την διατροφή με μικρά συχνά γεύματα και περιορισμό του κρέατος, των οσπρίων και γαλακτοκομικών προϊόντων.

ο 2019 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε δυναμικά τις εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ομιλίας ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 28-1-2019 εισηγητές στην εκδήλωση ήταν η Δρ. Μαρία Μαλλιάρα, Διευθύντρια Νεφρού ΓΝ Κατερίνης, ο κ. Χρήστος Καραγκιόζης, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και η κ. Μαρίνα Οικονόμου, Επιμελήτρια Β' Εντατικολόγος. Το θέμα ήταν "Νεφροπάθειες και αντιμετώπισή τους. Δωρεά ιστών και οργάνων".

Το επόμενο στάδιο αν δεν μειωθούν τα συμπτώματα είναι η αιμοκάθαρση ανά δύο ημέρες με προϋπόθεση το υγιές αγγειακό σύστημα του ασθενούς. Για αποδέσμευση από την επίσκεψη στο νοσοκομείο υπάρχει η περίπτωση της περιτοναϊκής κάθαρσης με εμφυτευμένο καθετήρα, πλην όμως αδύνατης γιατί δεν λειτουργεί σε πολλά νοσοκομεία...

10-12-2018 π. Ανδρέας Κονάνος

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, όπου περισσότερα από 1200 άτομα κατέκλυσαν και τις 2 αίθουσες, τους διαδρόμους και το κλιμακοστάσιο στην ομιλία του «χαρισματικού» π.Ανδρέα Κονάνου με το άκρως ενδιαφέρον και προκλητικό θέμα «Συμβιώνοντας με δύσκολους χαρακτήρες»

 

 

 

Καθηγητής - Θεολόγος

Θέμα: "Συμβιώνοντας με δύσκολους χαρακτήρες"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν.Πιερίας

"Όσιος Διονύσιος ο έν Ολύμπω"

 .

 

 Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/OWvrKQXEv0c

 

 

 

 

 

 

 

 Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, όπου περισσότερα από 1200 άτομα κατέκλυσαν και τις 2 αίθουσες, τους διαδρόμους και το κλιμακοστάσιο στην ομιλία του «χαρισματικού»π.Ανδρέα Κονάνουμε το άκρως ενδιαφέρον και προκλητικό θέμα  «Συμβιώνοντας με δύσκολους χαρακτήρες»

 

 Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν χορωδιακοί ύμνοι από τον Βυζαντινό χορό υπό την διέθυνση του χοράρχη κ. Ν. Ξάφη, του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας«Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»ο οποίος συμπληρώνει την επόμενη χρονιά 40 χρόνια ζωής, από την ίδρυση του το 1979.

 

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, όπου περισσότερα από 1200 άτομα κατέκλυσαν και τις 2 αίθουσες, τους διαδρόμους και το κλιμακοστάσιο στην ομιλία του «χαρισματικού» π.Ανδρέα Κονάνου με το άκρως ενδιαφέρον και προκλητικό θέμα «Συμβιώνοντας με δύσκολους χαρακτήρες»

Ο π. Ανδρέας εξέφρασε επαίνους για την Σχολή Γονέων και το έργο που επιτελεί, δίνοντας ζωντανό παράδειγμα και σε άλλους μιμητές. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του και τη δύναμη που εισπράττει όταν αντικρίζει τα χαμογελαστά πρόσωπα του ακροατηρίου. Όπως πάντα με τον γλαφυρό του τρόπο, ο π. Ανδρέας παρουσίασε στο κοινό, τα προβλήματα που δημιουργούνται συμβιώνοντας με δύσκολους και διαφορετικούς χαρακτήρες… Έθεσε θετικούς προβληματισμούς και έδωσε «τροφή» για σκέψη...

26-11-2018 Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ

Την Δευτέρα 26-11-2018 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - είχε ομιλητή τον κ. Άγγελο Συρίγο, αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Ελληνοτουρκικές σχέσεις - Μακεδονικό - Αλβανικό και Συμφωνία των Πρεσπών", με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Πιερίας. Πριν από την ομιλία οι ακροατές απόλαυσαν τα τραγούδια της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου "Ιωάννης Σακελλαρίδης" υπό την διέθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμιου ΜαυρίδηΑν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέμα: "Ελληνοτουρκικές σχέσεις - Μακεδονικό - Αλβανικό και Συμφωνία των Πρεσπών"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Επιμελητήριο Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/ee0FIwkaNJY

.

 

               

 

               Άγγελος Συρίγος απο την Κατερίνη:

 • Θέσαμε Εθνικούς στόχους ώς χώρα?
 • Επόμενος στόχος πρέπει να είναι πώς θα αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα!
 • Για να επιτύχεις κάτι όμως, πρέπει να έχεις Ισχυρό στρατό & ισχυρούς συμμάχους!
 • Η συμφωνία των Πρεσπών "φαίνεται" ότι "Ξύρισε" τα φαινομενικά προβλήματα του Μακεδονισμού,
 • Οι ρίζες όμως ... παραμένουν και μπορούν ανα πάσα στιγμή να φουντώσουν!

 

 

Την Δευτέρα 26-11-2018 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - είχε ομιλητή τον κ. Άγγελο Συρίγο, αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Ελληνοτουρκικές σχέσεις - Μακεδονικό - Αλβανικό και Συμφωνία των Πρεσπών", με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Πιερίας. Πριν από την ομιλία οι ακροατές απόλαυσαν τα τραγούδια της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου "Ιωάννης Σακελλαρίδης" υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμιου Μαυρίδη

Την Δευτέρα 26-11-2018 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - είχε ομιλητή τον κ. Άγγελο Συρίγο, αναπληρωτή καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Ελληνοτουρκικές σχέσεις - Μακεδονικό - Αλβανικό και Συμφωνία των Πρεσπών", με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Πιερίας. Πριν από την ομιλία οι ακροατές απόλαυσαν τα τραγούδια της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου "Ιωάννης Σακελλαρίδης" υπό την διέθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμιου Μαυρίδη

Ο καθηγητής κ.Συρίγος, γνώστης και μελετητής των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στις πρόσφατες ενέργειες των Τούρκων με το ειδικό πλοίο γεώτρησης και έρευνας κοιτασμάτων κοντά στην Κύπρο. Πριν από 3 εβδομάδες το ερευνητικό Barbaros έπλευσε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στον κόλπο της Αττάλειας. Σήμερα επανήλθε κοντά στην Κύπρο χωρίς έρευνες, τη στιγμή που η Κύπρος δημιουργώντας τεμάχια για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών. Ιδιαίτερα στο τεμάχιο 10 με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα δραστηριοποιείται η εταιρεία Exxon Mobil.

12-11-2018 Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. ΠΑΥΛΟΣ - Μοναχός Σωφρόνιος

Την Δευτέρα 12-11-2018 ομιλητής της Σχολής Γονέων, Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλος με θέμα: "Εν φυλακή ήμην". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Πριν από την ομιλία οι ακροατές έμαθαν την ιστορία του μοναχού Σωφρονίου, από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου Ακρωτηρίου Χανίων, ο οποίος όντας κατάκοιτος λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα κινεί μόνο τα μάτια και τα χείλη και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή με τα βλέφαρα. Μητροπολίτης Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης

Μοναχός Σωφρόνιος Ιεράς Μονής Γουβερνέτου Ακρωτηρίου Χανίων.

Θέμα: Έν Φυλακή Ήμην". - "Απαντήσεις απο ένα φυλακισμένο σώμα"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/t2WfHF8Lw7E

.

 

 

                                   ------------------------

 

 

Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος από την Κατερίνη

 • Γιατί με μισείς πατέρα? Ποιος σου είπε να με γεννήσεις πατέρα? (Γράμμα Φυλακισμένου)

Μοναχός Σωφρόνιος από την Ι.Μ. Γουβερνέτου Χανίων

 • Νοιώθω Ρωμιός και δοξάζω τον Θεό που έγινα μοναχός στην πατρίδα των παππούδων μου!
 • Παρόλο που πάσχω από την νόσο ALS, νιώθω πιο ελεύθερος από τότε που ήμουν «υγιής» στον κόσμο!
 • Ένας που ταπεινώνεται στο κρεβάτι του πόνου, έχει βιώσει και την παρηγοριά του Χριστού!

Την Δευτέρα 12-11-2018 ομιλητής της Σχολής Γονέων, Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλος με θέμα: "Εν φυλακή ήμην". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

ουράνιο χαμόγελο (Copy).jpg

Την Δευτέρα 12-11-2018 ομιλητής της Σχολής Γονέων, Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλος με θέμα: "Εν φυλακή ήμην". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Πριν από την ομιλία οι ακροατές έμαθαν την ιστορία του μοναχού Σωφρονίου, από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου Ακρωτηρίου Χανίων, ο οποίος όντας κατάκοιτος λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα κινεί μόνο τα μάτια και τα χείλη και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή με τα βλέφαρα. 2

Πριν από την ομιλία οι ακροατές έμαθαν την ιστορία του μοναχού Σωφρονίου, από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου Ακρωτηρίου Χανίων, ο οποίος όντας κατάκοιτος λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα κινεί μόνο τα μάτια και τα χείλη και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή με τα βλέφαρα. Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς, ήταν καθηγητής αμερικανικού πανεπιστημίου, Δεινός ορειβάτης και αναζητώντας την πίστη στο Θεό, παρόλο που είχε ασχοληθεί και με τις ανατολικές θρησκείες, συγκλονίστηκε από την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και αργότερα από τη Μονή Γουβερνέτου Χανίων. Η επαφή του με τον ηγούμενο και τα μυστήρια της Εκκλησίας δυνάμωσαν την πίστη του και αποφάσισε να μονάσει. Αρρώστησε ως δόκιμος και μετά την κουρά του παραμένει κατάκοιτος στην Μονή όπου με πολλή αγάπη τον περιποιούνται οι μοναχοί.

Με τα μηνύματά του στον υπολογιστή συμπάσχει και παρηγορεί τον κόσμο, διότι καταλαβαίνει τον πόνο ο οποίος...

29-10-2018 Αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος Π.Ν.

Την Δευτέρα 29-10-2018 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με επιστημονική επάρκεια και υπευθυνότητα για τον χειρισμό των κρίσεων γενικά και στη συνέχεια για τις κρίσεις στα Φώκλαντ και στα Ίμια. Εισηγητής ο κ.Βασίλειος Μαρτζούκος, αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, επίτιμος διοικητής ΣΝΔ, πρόεδρος του ελληνικού ινστιτούτου στρατηγικών μελετών (ΕΛΙΣΜΕ). Το θέμα του "Συγκριτική ανάλυση κρίσεων Φώκλαντ και Ιμίων" συνδιοργανώθηκε με τον δικηγορικό σύλλογο Κατερίνης. Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)

Θέμα: "Συγκριτική Ανάλυση Κρίσεων Φώκλαντ & Ιμίων"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/-pHIMVs8CyA

.

 

 

 

 

                    Αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος Π.Ν.

 • Η Διαχείριση της Κρίσεως των Ιμίων υπήρξε προβληματική και παράδειγμα πρός αποφυγή.
 • Χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα στον δημόσιο λόγο μας. Όσο και να γαυγίζεις, ο εχθρός ξέρει τι όπλα έχεις απο πίσω σου.
 • Τι θα πεί δεν συνεργάζομαι με άλλα κόμματα?...Οφείλεις να συνεργαστείς. Γιαυτό σε έστειλε ο λαός στην Βουλή!
 • Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα εσφαλμένα πολιτικά και διπλωματικά μηνύματα που δίνουμε ώς Κράτος!

 

 

Την Δευτέρα 29-10-2018 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με επιστημονική επάρκεια και υπευθυνότητα για τον χειρισμό των κρίσεων γενικά και στη συνέχεια για τις κρίσεις στα Φώκλαντ και στα Ίμια. Εισηγητής ο κ.Βασίλειος Μαρτζούκος, αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, επίτιμος διοικητής ΣΝΔ, πρόεδρος του ελληνικού ινστιτούτου στρατηγικών μελετών (ΕΛΙΣΜΕ). Το θέμα του "Συγκριτική ανάλυση κρίσεων Φώκλαντ και Ιμίων" συνδιοργανώθηκε με τον δικηγορικό σύλλογο Κατερίνης.

Την Δευτέρα 29-10-2018 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με επιστημονική επάρκεια και υπευθυνότητα για τον χειρισμό των κρίσεων γενικά και στη συνέχεια για τις κρίσεις στα Φώκλαντ και στα Ίμια. Εισηγητής ο κ.Βασίλειος Μαρτζούκος, αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, επίτιμος διοικητής ΣΝΔ, πρόεδρος του ελληνικού ινστιτούτου στρατηγικών μελετών (ΕΛΙΣΜΕ). Το θέμα του "Συγκριτική ανάλυση κρίσεων Φώκλαντ και Ιμίων" συνδιοργανώθηκε με τον δικηγορικό σύλλογο Κατερίνης. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ.Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανάγνωσε χαιρετιστήριες Επιστολές του Βουλευτού της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη Π.Ν. και του Προέδρου της Κοινωνίας Αξιών Υποναυάρχου ε.α. Στέλιου Φενέκου Π.Ν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μελωδικά με χορωδιακά τραγούδια από την μικτή χορωδία Νέου Κεραμιδίου "Μακεδονία" υπό την διεύθυνση του κ.Ν.Πατρή.

Ο κ.Μαρτζούκος αναφέρθηκε στις διακρατικές κρίσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας που εξαιτίας ισχύος του αντιπάλου, ήσσονος προσπαθείας από την άλλη πλευρά, έλλειψης ήθους και αξιών και προπαντός μη ορθής πολιτικής εκτίμησης...

15-10-2018 Γεώργιος ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ

Η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε το πρόγραμμά της για το 2018-2019 τη Δευτέρα 15-10-2018 με τον καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: "Ο ρόλος του σχολείου, των δασκάλων και των γονέων στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.Καθηγητής Γλωσσολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών

πρώην Πρύτανης τού Πανεπιστημίου Αθηνών

Θέμα: Ο Ρόλος του Σχολείου, των δασκάλων και των γονέων 

στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

 

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/BkKyFOEMa-8

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     Γεώργιος Μπαμπινιώτης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Αισθάνομαι ότι μετα απο 40 χρόνια, δεν έχω ακόμα κατακτήσει την Μητρική Γλώσσα.
 • Το κυριώτερο χαρακτηριστικό της Ελληνικής Γλώσσας είναι η συνέχεια της ... Ομιλείται συνεχώς τουλάχιστον 4000 χρόνια!
 • Τι θα ήμασταν ώς Έλληνες εαν δεν είχαμε επινοήσει την γραφή και το αλφάβητο?
 • Είμαστε ένας Πολιτισμός του γραπτού λόγου.

Η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε το πρόγραμμά της για το 2018-2019 τη Δευτέρα 15-10-2018 με τον καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: "Ο ρόλος του σχολείου, των δασκάλων και των γονέων στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε το πρόγραμμά της για το 2018-2019 τη Δευτέρα 15-10-2018 με τον καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: "Ο ρόλος του σχολείου, των δασκάλων και των γονέων στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Η Σχολή Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης - ξεκίνησε το πρόγραμμά της για το 2018-2019 τη Δευτέρα 15-10-2018 με τον καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Το θέμα της ομιλίας του ήταν: "Ο ρόλος του σχολείου, των δασκάλων και των γονέων στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Πριν από την ομιλία του κ.καθηγητή προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον π.Χρήστο Αποστολό με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Γεωργίου.

Ο κ.Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε στον πιο δημοκρατικό θεσμό, κατά τον Κοραή, την γλώσσα μας που αποτελεί κοινό κτήμα και περιουσία μας. Μαθαίνουμε τις λέξεις όχι για τις λέξεις αλλά για τις έννοιες, για επικοινωνία με νοήματα με τα οποία λειτουργεί η σκέψη. Η γραμματική και το συντακτικό αποτελούν το μηχανισμό της λειτουργίας της γλώσσας.

7-10-2018 Επετειακό Λεύκωμα για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του επετειακού και συλλεκτικού Λευκώματος για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018. Το λεύκωμα προλόγισαν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο ιδρυτής της κ. Δημήτριος Δημηνάς

 • Λαμπρή Επιτυχία Σημείωσε η Παρουσίαση του Επετειακού και Συλλεκτικού Λευκώματος για τα 30 Χρόνια της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018. Το Λεύκωμα προλόγισαν Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, Ο Πρόεδρος Του ΣΕβΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Ιδρυτής της κ. Δημήτριος Δημηνάς.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/mnosIUyvE_Q

.

 

Στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης παρουσιάστηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, σε μια επετειακή εκδήλωση, το πολυτελές συλλεκτικό λεύκωμα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από τη λειτουργία της Σχολής Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, η Περιφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο ιδρυτής της σχολής Γονέων δικηγόρος κ. Δημήτριος Δημηνάς και ο Πρόεδρος της Σχολής κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης. Χαιρετισμό εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος απεύθυνε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος.

 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Δήμος Κατερίνης και ο ΟΠΠΑΠ, η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η εταιρεία Κωνσταντόπουλος Α.Ε. και η ΔΕΥΑΚ  είναι οι χρηματοδότες του λευκώματος.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του επετειακού και συλλεκτικού Λευκώματος για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018. Το λεύκωμα προλόγισαν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο ιδρυτής της κ. Δημήτριος Δημηνάς

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του επετειακού και συλλεκτικού Λευκώματος για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018. Το λεύκωμα προλόγισαν ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο ιδρυτής της κ. Δημήτριος Δημηνάς

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων παρουσίασε τους ομιλητές και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν και στις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν για να ολοκληρωθεί η  έκδοση του. Έγινε όπως είπε χαρακτηριστικά «…με πολύ πολύ κόπο και δυσκολίες, αλλά με πολύ περισσότερη αγάπη. Με την συμβολή των χορηγών μας ξεπεράσαμε τα εμπόδια και με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε σήμερα το Συλλεκτικό αυτό Λεύκωμα».